Nog honger na je ontbijt? Tips om dit tegen te gaan!

Je kent het misschien wel: je bent vroeg opgestaan om naar werk te gaan, hebt gewoon ontbeten en kijkt om half 11 alweer uit naar de lunch. Hoe kan je dit gevoel vermijden?

1. Neem tijd voor je ontbijt

Snel je ontbijt naar binnen werken heeft als nadeel dat je niet de tijd neemt om goed te eten. Zorg voor een volwaardig ontbijt bestaand uit iets van koolhydraten en eiwitten. Ga niet enkel op een snelle koffie met koek de deur uit. Ook één snede brood als ontbijt is te weinig.

2. Ga voor minder suiker

Suiker staat erom bekend je bloedspiegel te laten stijgen, wat ervoor zorgt dat je weer snel een hongerig gevoel krijgt. Beperk dus de hoeveelheid fruit, muesli en sapjes bij je ontbijt en ga eerder voor vezels, zoals vezelrijke groenten die je bijvoorbeeld door je smoothie kunt doen.

3. Eet veel eiwitten

Eiwitten geven je een vol gevoel. Start je dag dus bijvoorbeeld met een eitje. Al helemaal goed in combinatie met avocado en/of zalm.

4. Denk na over je toppings

Eet je altijd yoghurt of kwark in de ochtend? Ga hier dan geen gedroogd fruit of chocolade bij nemen. Combineer je yoghurt met een handje noten, een beetje kaneel of een klein stukje fruit.

5. Drink!

Soms kan je een hongerig gevoel in de ochtend verwarren met dorst. Merk je dat je weer honger hebt in de loop van de ochtend? Drink water, thee of koffie en kijk of het helpt. Ga vervolgens wel geen suiker bij de koffie of thee doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s