De 50 beste oefeningen voor hardlopers

Als hardloopster vind ik het vaak moeilijk om aan krachttraining te doen. Je bent vaak snel stijf van oefeningen die je niet gewoon bent en dat gaat ook niet altijd ten goede van je looptraining. Sinds 2017 ben ik al in marathontraining zonder een stop, waardoor deze kracht training soms erover schoot. Maar dat pak ik nu wel even anders aan!

Zelf ben ik me er zeker van bewust dat een betere core, wat extra armspieren en eventueel een versteviging van de enkels zeker een meerwaarde is voor elke loper. Je kan er sneller door worden (ook door interval training) maar je gaat bovendien minder snel klachten hebben van kwaaltjes.

Onlangs heb ik Cor Makengo leren kennen waarbij ik nu ongeveer om de 2 weken een uurtje PT training bij volg. Hij weet dat hij mijn benen niet té hoog mag belasten met de looptrainingen die er nog bij komen, maar weet me wel ver genoeg te pushen om de volgende dag amper nog te kunnen hoesten (Auwwtsssch). Uit deze trainingen leer ik zeer veel en deze neem ik vervolgens ook mee naar mijn opleiding in Functional Trainer. Mijn doel voor het volgen van deze opleiding was enerzijds om er zelf mee aan de slag te kunnen en anderzijds ooit zelf mensen te kunnen begeleiden naar een gezond lichaam.

Verder probeer ik wekelijks de oefeningen zelf ook nog uit te voeren en na mijn looptraining even te planken. Met de gedachte “work a little harder to become a little better” , hou ik daarbij steeds in het achterhoofd. 

Een mooie reeks oefeningen van Runnersworld kan je hier terug vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s