10 fitness fabels

Zoals overal, is er ook in de wereld van sport een grote hoeveelheid aan fabels. “Followfitgirls” plaatst even 10 fitness fabels bij elkaar waar ik hen in volg! 🙂

Het volledige artikel kan je hier lezen.

Fabel 1: Als vrouw word je te breed van krachttraining

Nooooowp! Het zal al serieus wat training en voedingsaanpassing kosten om er echt als een bodybuilder te gaan uitzien. Het combineren van krachttraining en cardio zal er voor zorgen dat je juist strakker zal worden. Iets wat wij vrouwen allemaal wel willen, toch?

Fabel 2: Plaatselijk vet verbranden

Plaatselijk vet verbranden kan niet! Was het maar waar.

Fabel 3: Hoe vaker je traint, hoe beter het is

Je lichaam heeft naast alle trainingen ook tijd nodig om te herstellen. Zolang je niet gaat herstellen, zal je ook geen progressie kunnen maken. Zorg er dus zeker voor dat je niet elke dag even hard gaat trainen en las een dag herstel regelmatig in.

Fabel 4: Met sporten wordt vet omgezet in spieren

Het is onmogelijk om vet om te zetten in spieren. Je zal zeker vet verliezen en spieren gaan aanmaken, maar de omzetting is niet mogelijk. Zorg voor een gevarieerd trainingsschema om van beide te kunnen profiteren.

Fabel 5: Hoe meer je zweet, hoe meer calorieën je verbrandt

“Sweat is fat crying”, and believe me.. My fat cries easily! Hoeveel zweet je verliest ligt er aan hoe goed het lichaam in staat is om een normale lichaamstemperatuur te behouden. Het wil echter niet zeggen dat degene die meer zweet, beter heeft gepresteerd.

 

Fabel 6: Alleen cardio is voldoende om af te vallen

Als je wilt afvallen moet je het hele pakket aanpakken. Dit wil niet enkel zeggen dat je meer moet gaan bewegen, maar uiteraard ook goed op de voeding moet gaan letten. Daarnaast heeft krachttraining ook een grote rol in dit gebeuren. Door krachttraining bouw je een grotere spiermassa, dit betekent een hogere vetverbranding tijdens rust.

Waarom dit zo is?

Spieren hebben meer energie nodig dan vet. Deze spieren hebben de hele dag door energie nodig om te worden onderhouden. Dit zorgt ervoor dat jouw verbranding stijgt.
Wil je dus afvallen en vet verbranden? Combineer dan krachttraining met cardio en vergeet hierbij geen gezond voedingspatroon.

Fabel 7: Je kan vet verbranden op een trilplaat

Was het maar zo.. Gebleken is dat je 7000 minuten moet trillen om 1 kilo vet kwijt te raken. Tevens verbrand je net zoveel calorieën wanneer je de oefening zonder trilplaat doet.

Fabel 8: Krachttraining op apparaten is beter dan krachttraining zonder apparaten

Deze vind ik zelf zeer interessant! –> Wanneer je alleen krachttraining op apparaten uitvoert, dan isoleer je de spieren tot een bepaalde beweging. Het apparaat dwingt je in een bepaalde houding, waardoor je steeds dezelfde spier(en) traint. Wanneer je de apparaten afwisselt met losse oefeningen kun je tijdens dezelfde soort oefening meerdere spieren meepakken. Je wilt dat je spieren elke keer weer worden getest en uitgedaagd, afwisseling van oefeningen is hiervoor erg belangrijk.

Fabel 9: Buikspieroefeningen doen om buikvet te verliezen

Het doen van veel crunches kan er helaas niet voor zorgen dat er alleen op de buik vet wordt verbrand. Om op een gezonde wijze vet te verbranden is ook weer het veel genoemde voedingsschema van groot belang.
Wil jij dus echt voor die sixpack gaan? Dan moet je flink gaan droogtrainen. Hierbij wordt het vetpercentage verlaagt, waardoor je spieren beter zichtbaar zullen worden.

Fabel 10: Als ik geen spierpijn voel heb ik niet goed genoeg getraind

Spierpijn is geen indicatie van een goede training. De hoeveelheid spierpijn verschilt ook erg per persoon. De hoeveelheid spierpijn is afhankelijk van pijnreceptoren in de spiercellen. Het kan goed zijn dat je hard hebt getraind en spierschade hebt opgelopen, maar dat jouw lichaam weinig tot geen spierpijn heeft.

bron : https://www.followfitgirls.com/fabels-over-fitness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s