De juiste hardloophouding

Het is zeer moeilijk om je hardloophouding aan te gaan passen wanneer je een bepaalde houding gewoon bent. Echter is dit wel zéér belangrijk om blessures te kunnen voorkomen én je snelheid te gaan verbeteren. Maar wat is nu een juiste hardloophouding?

Ook ik vergeet wel eens te letten op mijn houding. Wanner je al enkele kilometers op weg bent, er nog factoren van buitenaf je gaan “irriteren” en je uiteindelijk toch wel moe wordt, is het best lastig om je op je houding te gaan focussen. Toch kan dit bijdragen aan een aangenamere, snellere en bovendien betere hardloophouding om blessures te vermijden.

Tijdens onze opleiding voor functional trainer kwam ook dit onderwerp aan bod. En eigenlijk klinkt het allemaal heel logisch, je kan best gewoon in het midden van je voet gaan landen. Wanneer we op onze hiel landen zal ons lichaam ook automatisch naar achteren leunen. En waar willen we met hardlopen naartoe? Naar voor uiteraard! 😉 Ga je op je tippen lopen/landen dan gaat je lichaam eerder naar voor toe buigen, deze techniek zal je eerder toepassen bij sprinten.

Wil je je techniek zelf gaan aanpassen? Dan kan je best even kijken hoe je nu loopt. Dit kan alleen maar door jezelf te filmen tijdens het lopen en dit te gaan analyseren, eventueel met een expert erbij. Wil je zelf al eens wat oefenen? Dan kan je via onderstaande website al wat tips terug vinden :

ProRun tips om je looptechniek te verbeteren

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s