Quotes : good or bad for you?

We vergelijken ons allemaal wel eens met iemand op sociale media, iets wat we helemaal niet mogen doen eigenlijk. Want die persoon heeft misschien de volledige focus op een doel waarvoor jij slechts 20% van je tijd aan kan geven. Je kan zo goed als nooit een goede vergelijking maken. Dit is ook zo voor quotes. We plaatsen (of proberen) ons in een bepaalde quote. Dit kan ook zo zijn bij een quote waarvan we denken dat we dit graag zouden willen zijn/doen.

QUOTES  – We zien ze passeren, lezen ze en denken vaak “kon ik dat ook maar”, ” waarom ben ik zo zwak?”, “ik kan dat toch niet” en “zo’n motivatie heb ik nooit”. In module 2 werd aangehaald dat quotes vaak negatief werken i.p.v. positief. How come? Wel, vaak gaan deze quotes al over personen die aan de slag zijn met een bepaalde verandering in hun leven. Ze zijn al met hun voeding bezig, mentale coaching of beweging/sport. Ze hebben even een dipje waarbij ze een motiverend woord nodig hebben. Voor deze personen zijn deze quotes wél goed van toepassing. Als je even wat quotes naast elkaar plaatst, dan merk je inderdaad dat dit niet echt bedoelt is voor mensen die nog géén verandering hebben toegepast.

Onderstaand enkele voorbeelden :

 

 

You see? Als je deze quotes met de gedachte leest dat de persoon ze waarschijnlijk gaat appreciëren wanneer deze al van start is gegaan, dan zijn deze daar inderdaad zo op gefocust. Ga dus niet te snel van start met quotes uit te delen, denk er goed over naar welke persoon je welke quote zou willen doorsturen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s