100KM voor kom op tegen kanker ♥

In 2018 zag ik de loop van kom op tegen kanker passeren, en toen dacht ik metéén : DIT WIL IK OOK DOEN.

Een paar maanden later leerde ik Laura kennen dat ik ondertussen ook écht een vriendin kan noemen. Voor een lange tijd liep ik vrijwel altijd alleen en was ik toch ook wel op zoek naar een even zotte madam zoals ik. Eentje die ook wel meerdere marathons (of halve) wilt lopen. Wel – ik kan u zeggen, I’ve found her! De gedrevenheid, het organisatorisch autistisch kantje, de oprechte zin in lekker eten en drinken en bovendien de liefde voor het aantal kilometers op asfalt bracht ons samen. Ondertussen liepen we al de halve marathon van Barcelona samen dat een girls trip werd en staat ook de marathon van Antwerpen én van Berlijn op de agenda. Guuuuurl, thanks for crossing my JOURNEY!

We begonnen met een inzameling van €2500 om aan de start te kunnen staan van de 100K voor kom op tegen kanker. Samen met Toby en Nathalie begonnen we rond te horen wie ons wou steunen en naar onze evenementen wou komen. Een lekkere brunch, enkele donaties en een comedy show later was het dan zover : WE CAN GO AND RUN 100K.

Zowel ik als Laura zouden het als training voor de Antwerp marathon bekijken. Zij liep de 40KM, ik de 30KM, Toby de 20KM en Nathalie de 10 KM. Easy and steady was the way to go. Ik heb nog nooit zo’n makkelijke kilometers gelopen als hier.

Kanker, voor sommige een taboe en voor andere een dagelijkse realiteit. Als het voor jou nog een taboe is, mag je jezelf gelukkig prijzen. Als ik zo even begin na te denken zijn er niet veel mensen die ik ken die ook niet één iemand dichtbij hebben die met deze rotziekte al oog in oog hebben moeten staan. De kracht, het verdriet, het geluk, de hoop – alles voel je deze dag wel op de één of andere manier samen komen.

Op 24 maart 2019 was het dan zover, de lucht was hemel blauw en samen trokken we richting de Schorre. Normaal heb je op een loop event al een klein beetje het gevoel van stress. Er lopen overal mensen op te warmen, te stretchen en aan te schuiven voor dat laatste toilet bezoek. Hier was dit (buiten het toiletbezoek) absoluut niet het geval. Je zag groepen samen praten, lachen en steunen.

Dit was dus echt FANTASTISCH en ik zou het iedereen aanraden om er aan deel te nemen. Buiten dat je het doet voor een goed doel, voel je ook echt de warmte tijdens de run. Niemand loopt voor een tijd, maar gaat gewoon voor de kilometers. De kilometers voor zij die wel willen, maar niet kunnen. Warm, hartverwarmend.

Bedankt aan mijn team mates, maar vooral bedankt aan jullie. Bedankt voor de steun, bedankt voor het vertrouwen én bedankt voor de donaties. Jullie zijn geweldig!

6842916F-FCC9-4EE2-8980-778F45D4C75F.JPG

We’ll be back!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s