Midja Marathon Barcelona

Samen met Laura ging ik afgelopen weekend naar Barcelona om daar de halve marathon te lopen, maar ook vooral te genieten! Iets met tapa’s en véél cava 😉


We hebben elkaar leren kennen door het lopen, ideaal dus om samen eens een loopuitstapje te doen. Het werd de halve marathon van Barcelona, eentje dat “slechts” €28,00 kost om aan deel te nemen. Ik ben ondertussen ook al gestopt met bij te houden hoeveel geld ik in het lopen steek – het moet ergens naartoe gaan zekers. (We hebben zeker niet onlangs een huis gekocht en ik ga zeker niet proberen ook naar de marathon van New York te gaan als ik ingeloot ben en ik ga zeker niet nog misschien een andere marathon lopen dit jaar…).

Naast een passie voor lopen delen we ook een passie voor de nodige cava’s en tapa’s – need to say no more.

We sliepen in Hostal Central Barcelona, een klein maar fijn hotel. En bij klein maar fijn, bedoel ik ook echt wel klein. Het was proper en gezellig maar verder weinig opberg ruimte en de douche stond zo goed als in de kamer zelf. Gelukkig vonden we dit beiden niet erg. Na het droppen van onze bagage gingen we de eerste tapa’s proeven met een gepast biertje. Hierna gingen we onze startnummers al lopend halen en besloten we terug te wandelen.

Na een douche zochten we een aperitief bar op en gingen we nadien naar een Italiaans restaurantje waar we 2uur later na een fles prosecco en 2 truffel gerechten buiten kwamen. 

 

We namen nog even de taxi naar de Sagrada Da Familia (wat toch wel even een wauw effect was toen we de hoek om draaiden en dit gigantisch gebouw in zicht kwam) en liepen we naar huis. Ongeveer 25 000 stappen later sloten we uiteindelijk de dag af met nog meer cava en een documentaire op Netflix. Perfecte halve marathon voorbereiding toch? 😂


De wekker liep af rond 7u00 en met enkele boterhammen achter de kiezen vertrokken we richting de start. Helaas was niet alles zo duidelijk aangegeven en was het even zoeken naar alles. De hoeveelheid aan toiletten was ook allesbehalve voldoende. Uiteindelijk konden we toch nog bij ‘ongeveer’ ons tempo inspringen voor de start.

before run.jpg
OFF WE GO

KM 1-10
We gingen wat te snel van start, dat hadden we beide wel door na 5KM. Met een tempo rond de 5:40 dacht ik zeker niet dit tot het eind vol te houden. Rond km 8 zat ik al even op mijn adem en probeerden we wat te vertragen. Dit is ook niet altijd even simpel eens je in een bepaald ritme zit. Laura zei om het nog even te proberen volhouden tot het niet meer gaat. Hé maar het gaat nu eigenlijk al niet haha. Goed .. proberen maar.

KM 10-21
Oké hier had ik het echt gehad met dit tempo, tijd om los te laten. Ik ging rond KM 14 even wandelen om mijn hartslag te laten zakken. Ik zei dat Laura gewoon kon doorlopen. Nu kon ik best even zelf de volgende 7KM gaan indelen. Muziek in de oren – wereld uit en gaan! Het was rond KM 17 dat ik een tweede energie vond en het ook terug leuk werd. Langs het strand met veel publiek en een glimlach tot achter mijn oren liep ik daar gewoon tot aan de finish. 

Mijn klok zei op km 21.1 al 2u04 maar dan was jammer genoeg de finish er nog niet! Ik finishte vervolgens in 2:06:20 op 21.4KM  🙂

Een nieuw PR!

Verder gingen we nog langs park guëll, gingen we langs achterliggende straten op zoek naar originele winkels, dronken we cava, aten we opnieuw tapa’s en zetten we uiteindeljk 40 000 stappen.

What’s next?
De CPC halve marathon Den Haag + 5KM CPC

 

XOXO HEALTHY FIE.

2 gedachtes over “Midja Marathon Barcelona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s