Healthy Tuesday : Omelet in de oven

Het zit ‘m soms in de kleine dingen. Ik zoek vaak naar gerechten waar ik niet of niet te lang bij de pan moet blijven op dagen dat ik moet trainen. Zo kan ik snel iets in de oven steken zoals de courgette in de oven met feta en kip zodat ik ondertussen kan douchen. Multitasken!

Als ik binnen kom na een training van 15K om 19u40 heb ik zeker géén zin om nog zotte maaltijden te gaan bereiden. Oké, soms gebeurd het dat ik me nog voor 3 uur achter de kookpotten zet om maaltijden 3 maaltijden tegelijk te bereiden die in de diepvries kunnen. Maar dan moet ik écht niets anders meer te doen hebben die avond. Meestal dus best snel, tijdsbesparend én eiwitrijk. Ohja en iets wat de boyfriend de dag nadien nog kan eten of ik zelf mee kan nemen naar het werk.

Bedankt aan de uitvinder van de oven! Want zo kan ik gewoon maaltijden in elkaar zwieren, in de oven plaatsen en gerust gaan douchen. Tegen ik uit de douche ben en nog wat opgeruimd heb is de maaltijd vaak klaar. Super easy right?

Ik ben zot op omeletten, maar helaas moet je hier ook voor bij de pan blijven. Mijn oplossing is niet zo ver te zoeken, zet ze gewoon in de oven! 😉

Ingrediënten voor 2 porties :

 • 4 eieren
 • 500g spinazie
 • 100g kalkoen reepjes (of kip)
 • 60g feta

Bereidingswijze :

 • Neem een bakpapier en doe deze in een bakvorm
 • Laat de spinazie slinken in de pan
 • Kluts de eieren los in een tas en kruid af naar smaak
 • Verdeel de spinazie in de bakvorm samen met de kalkoen reepjes
 • Giet hier de eieren over en roer het geheel
 • Plaats vervolgens op 160°c voor 20min in de oven
 • Doe hier de feta over

TIP : dag nadien opwarmen op het werk in de microgolf met de feta op het eitje, zo smelt het er goed over.

VOEDINGSWAARDE 1 PORTIE

300 KCAL
18G VET
3,5G KOOLHYDRATEN
30G EIWIT

 

XOXO Healthy Fie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s