Healthy Tuesday : “Poké bowl on the go”

Is het een modeverschijnsel? Ik denk het wel, maar ik vind het wel lekker dus deel ik met jullie mijn poké bowl on the go!

Ik heb eerder al eens een post gedaan over hoe (on)gezond sushi zou kunnen zijn. Uiteraard zijn er hier verschillen in en deze kan je daar terug vinden. Ik hou echter wel heel veel van sushi en ik ben er ook altijd voor te vinden. In de winkel liggen deze vaak op voorhand voorbereid, maar niet altijd even smakelijk.

De poké bowl zorgt ervoor dat ik ’s middags kan genieten van mijn eigen soort sushi met de door mezelf gekozen ingrediënten. Want in zo’n voorverpakt bakje zit altijd wel één  dat ik minder graag eet. Je kan in zo’n glazen bokaal alles makkelijk in laagjes stapelen zonder dat er een product slechts wordt.

TIP :

  • Plaats zeker de meest “natte” groenten onderaan en de meest droge producten bovenaan;
  • Als je graag komkommer toevoegt raad ik aan om de binnenkant van de komkommer uit te hollen zodat je hier niet te veel vochtverlies van hebt;
  • Hetzelfde voor de binnenkant van kerstomaten;
  • Bereid twee porties zodat je direct twee dagen verder kan;
  • Voeg er een limoen aan toe bovenaan die je achteraf kan uitknijpen en in de bokaal uitpersen, doe dit niet van tevoren;
  • Zorg voor een klein beetje ruimte bovenaan zodat je de bokaal vlak voor gebruik gewoon door elkaar kan schudden en alles mooi gemengd zit;
  • Je kan dit ook doen met een rauwkostsalade en kip bv.;

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s