Jakarta to Yogyakarta

We verlieten de prachtige theevelden van Bandung en vlogen verder naar Yogyakarta.

Een stad waarvan vele spraken over de leukste stad van Indonesië. Wij hadden bij aankomst toch een ander gevoel, namelijk “vuil”. Van de stad zelf hebben we vervolgens weinig gezien omdat het ons niet aansprak. Als je dan even de taxi neemt naar iets buiten de stad, komt er weer een prachtige natuur naar boven. Het bezoeken van tempels stond deze dagen centraal.

Yez Yez Yez Hostel

Een hippie hostel waarbij we bij aankomst toch even onze twijfels hadden maar uiteindelijk een goed verblijf hadden. Een unieke sfeer die je niet zomaar ergens meemaakt. Buiten een hostel dat is gelegen in een achterstraatje vol graffiti, een zwembad uit beton en kamers opgesteld uit wat ze konden vinden heb je hier ook nog een tattoo shop. Met jawél een deftige tattoo artiest. Het personeel was zeer behulpzaam en onze hut was uiteindelijk best gezellig en zeer verzorgd. Hou er wel rekening mee dat dit een low budget hostel is en zelfs warm water niet van toepassing is. Dit valt best mee aangezien je 9/10 het toch super warm hebt en dit zelfs deugd kan doen. Je oordopjes liggen al wel klaar op het bed want de moskee staat om 04u00 bijna bij je in de kamer.

Prambanan – het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex

En naar onze mening meteen ook de mooiste. De inkom van deze tempels ligt wel vrij hoog als je dit gaat vergelijken met gewoon vervoer of eten. Je betaald ongeveer €25,00 per inkom ticket.

Borobudur – Boeddhistisch heiligdom

Als je graag veel trappen klimt in een hete temperatuur, dan moet je dit zeker bezoeken. Nene grapje. De tempels hier zijn gelegen wat hogerop tussen de bergen wat meteen een mooi uitzicht met zich meebrengt. Wij waren enkel wat teleurgesteld over de oppervlakte van dit complex. Na heel wat blogs te hebben gelezen waar mensen spreken over enkele uren tot dagen dat ze het bezocht hebben, dachten we dat dit gigantisch zou zijn. Desalniettemin, is het ook weer de moeite waard voor een bezoekje. En oh ja grappig weetje, toevallig liep er de dag erna een Marathon doorheen. Zoek je een uitdaging? Dan kan dit er wel eens eentje zijn.

Een gedachte over “Jakarta to Yogyakarta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s