Nusa Penida to Ubud/Canggu

Vanuit Nusa Penida vertrokken we weer met de Ferry richting Sanur om daar met de taxi naar Ubud te rijden.

In Ubud verbleven we 4 nachten in hotel Yulia Village. Een hotel dichtbij het monkey forest en verschillende restaurantjes en bars. Je kan in het centrum verschillende winkels van Ralph Lauren vinden maar laat je hier zeker niet door vangen, deze zijn allemaal vals. Buiten deze valse ketens zijn er ook nog vele gezellige andere winkeltjes die je kan bezoeken.

Monkey Forrest

Oh – MY dit was ZO leuk. Echt een aanrader! Je moet wel zeker de richtlijnen van het park opvolgen, anders kan je wel eens een aapje tegen je hebben. Je mag ze niet in de ogen kijken, je hebt best geen losse spullen zoals flesjes drinken of zakjes met eten bij en je mag zeker niet de baby aapjes proberen aan te raken. Dan kan je wel eens ruzie met de mama krijgen 😉

Rice Fields

Het is waar dat je voor het bezoeken van de rijstvelden best wacht tot je in Ubud bent. Ze zijn namelijk prachtig!

Onverwachtse rondleiding behind the scenes

Na dat we de rijstvelden hadden bezocht bracht de taxi ons terug naar een toeristische plek waar we nog een wandeling in de natuur zouden gaan doen. Een bewoner van daar zei ons echter dat we daar best niet naartoe gingen omdat dit niet hét Ubud is dat hij kent. Hij verwees ons enkele meters verder door en voor we het wisten hadden we een hele rondleiding door de velden van vele bewoners. We kregen er nog een gratis opleiding natuurkunde bij 🙂 Vaak letten we toch echt op met dit soort aanbiedingen, maar de man was zo oprecht enthousiast en gepassioneerd over alles wat hij over zijn omgeving wist dat hij hier echt geen geld voor wou vragen. Uiteraard gaven we voor zijn tijd en moeite wel nog een kleine tip, die hij niet had verwacht. Leuk!

Vanuit Ubud gingen we met een privé chauffeur richting Canggu. Onderweg deden we nog een stop aan twee tempels (organisatie jongeees!).

Gunung Kawi

Je kan hier verschillende tempels terug vinden uitgewerkt in de grotten. Tot op de dag van vandaag komen hier nog mensen mediteren tot ze voelen dat hun meditatie is afgerond. Wanneer deze meditatie zal afgerond zijn? Dat weet niemand, dit kan een week duren maar soms ook twee weken. Tijdens het mediteren gaan ze dus ook niet om eten en is het al geweest dat hier mensen aan overleden. Een bizar gedacht, maar wel een mooie tempel.

Pura Tirta Empul

Hier komt de bevolking samen om een volledig reinigingsritueel te doen. Als toerist kan je hier ook aan meedoen, maar zorg dan zeker dat je voor het respect van het geloof dit goed doet en vraag raad aan je gids. Het kan hier best druk zijn en je zal waarschijnlijk moeten aanschuiven. Toen wij hier waren was het super hard aan’t regenen, maar niemand die uit de rij kwam om het ritueel te onderbreken. Best bijzonder om zien.

Canggu

In Canggu hebben we vooral gerust. Je voelt het ook aan de sfeer dat het echt een surfer stadje is. De modus hier : CHILL MODUS. We bezochten de beach bar Finns waar je indien je wil een hele dag een ligbed kan huren en aan’t zwembad vertoeven. Dan heb je ook nog het bekende restaurantje Old Man’s aan Batu Bolong Beach. Echt een hele toffe zaak waar er ’s avonds ook al wel eens een dansje wordt gedaan.

En toen zat deze prachtige reis er weer op!

 

Een gedachte over “Nusa Penida to Ubud/Canggu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s