Jakarta to Bandung

Na een treinreis van Jakarta naar Bandung van ongeveer 2,5uur kon onze reis echt beginnen. De start om van Java richting Bali te trekken begint hier.

Je hebt ongeveer 2 nachten nodig om Bandung goed te kunnen bezoeken. Wij verbleven in het aangename Buton Backpacker Lodge met propere kamers, vriendelijk personeel en véél Nederlanders. Deze avonden eindigden dus ook vaak met enkele pintjes en reisverhalen onderling.

Een tour richting de hot springs, thee velden en het prachtige Kawah Puti

Je kan deze tour met een taxi doen of zoals ons met een moto. Het verkeer in Bandung is iets wat we nog nooit (zelf niet in Sri Lanka) hadden gezien. Het is echt een puzzel waar iedereen een gaatje in wilt vinden om er z.s.m. door te geraken. Een voetpad? Dat wordt gewoon mee straat hé. Als je ervoor kiest om met een taxi te gaan, zal je hier ook veel file tijd in spenderen. Wij kozen om achterop mee met de moto te gaan, een tour georganiseerd door ons hostel zelf. Al moet ik toegeven dat ik er in het begin niet zo super gerust in was, viel het al bij al goed mee. Er zijn geen grote wegen waar ze echt op kunnen doorrijden dus meestal rij je maar max. 60km/uur en vaak minder. Het voordeel van de moto is dat je overal makkelijk door geraakt en dus ook sneller bent. Het nadeel? Twee uur achterop zitten is vrij pijnlijk na een tijd 😀 .

 

 

Bandung bezoeken

Op je tweede dag kan je dan Bandung zelf even gaan bezoeken. Het is een kleine stad waar je ongeveer 2 uur kan rond wandelen. Buiten de stad te bezoeken hebben we ons middag en avondmaal gespendeerd bij het Braga Art Cafe of (gelegen over ons hostel) de Keuken van Elsje. Deze zijn beide best lekker en zeker niet duur.

 

 

Een gedachte over “Jakarta to Bandung

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s