It’s the most delicious time of the year

Geniet van de feestdagen met onderstaande tips!

1.Neem een volwaardig ontbijt
Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je de volgende maaltijden minder honger zal ervaren en de zin naar snacken kleiner wordt.

2. Sla geen maaltijden over
Zorg ervoor dat je je dag dagelijks eetpatroon blijft hanteren en geen maaltijden gaat over slagen. Met een uitgehongerd gevoel aan het aperitief zitten zal er enkel maar voor zorgen dat je meer hapjes gaat nemen. Een regelmatig eetpatroon zorgt er daarnaast ook voor dat je bloedsuikerspiegel op peil blijft. Wanneer je maaltijden gaat over slagen kan je een bloedsuiker dip krijgen, waardoor je op dat moment foute voedingskeuzes zal maken zoals een cola drinken of snoep eten.

3. Eet iets kleins voor je vertrekt
Eet voordat je vertrekt nog een klein tussendoortje. Zo zal je niet meteen bij de aperitief op de hapjes willen vliegen en kan je het brood aan tafel ook beter weerstaan. Dit tussendoortje kan bestaan uit een yoghurtje, rijstwafels/crackers of een portie groenten.

4. Geniet, maar met mate
Tijdens de feestdagen bestaat je maaltijd niet uit 1 gevuld bord. Je krijgt hapjes, een voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert. Geniet zeker van elke maaltijd, maar met mate. Indien mogelijk probeer je eigen portie op te scheppen en neem van elke maaltijd een kleine hoeveelheid. Indien dit geen optie is probeer dan niet je hele bord altijd op te eten maar geef wat aan je buur of neem een deel van de maaltijd mee naar huis.

5. Leg de focus op vlees/vis-eieren en groenten
Probeer de koolhydraten zoals kroketjes, aardappelen of brood zoveel mogelijk te vermijden. Vul je bord met véél groenten en een goede portie eiwitten. De eiwitten zorgen ervoor dat je een lang verzadigend gevoel hebt.

6. Drink voldoende water
Dat er vaak veel lekkers gedronken wordt tijdens de feestdagen weet iedereen. Probeer je glaasje alcohol af te wisselen met water. Zo zal je minder alcohol drinken en een gevuld gevoel hebben.

7. Zorg voor gezonde alternatieven
Ben je zelf gastvrouw of heer, zorg dan voor gezonde hapjes en voldoende groenten voor bij de maaltijd.

8. Blijf (of een beetje meer) in beweging
Vele onder ons hebben tijdens de feestdagen ook een paar dagen vrij. Probeer op deze dagen zeker extra beweging in te plannen om deze feestelijke dagen te compenseren.

9. Bereid je voor
Zorg dat je de dagen voor de feestdagen zeker strikt gezond eet. Overleg ook met jezelf wat je wel en niet mag gaan eten. Zoals bv. ik neem 2 kroketjes i.p.v. 5.

10. Geniet van de feestdagen
Dit kan allemaal wat stress met zich meebrengen maar vergeet zeker niet te genieten. Het is een mooie periode om te genieten met familie en vrienden.

Fijn eindejaar!

Feestdagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s