Run often. Run long. But never outrun your joy of running.

Deze quote als titel vond ik best gepast. We zijn nu een anderhalve week na de marathon, en nooit heb ik ervoor gedacht in een dip te vallen. Dit gebeurt echter wel vaker na het behalen van een groot doel bij sommigen. Zit ik nu in een dip?

Met alle plezier zeg ik : NEEN. Ik zit helemaal niet in een hardloop dip na het lopen van de marathon. Sterker nog, ondanks dat het sowieso in het donker lopen is na het werk – heb ik elke keer weer héél veel zin om een rondje te gaan rennen. Even de dagen na de marathon neer typen.

Maandag 22 oktober : the day after

Hoewel ik had gedacht er als een pinguïn bij te lopen, gaat eigenlijk alles vrij vlot en heb ik bijna nergens last van. Ik voel aan de linker kant van mijn knie een beetje last en ook mijn kuiten zijn best stijf. Maar niets waardoor ik de dagdagelijkse dingen zoals een trap nemen niet kan uitvoeren. Bovendien had ik een afsprak bij Runner’s lab om een nieuw paar hardloopschoenen (gratis!!) te gaan testen voor 3 maanden (en nadien bijhouden uiteraard). Na het afmeten van mijn voet en het uitvoeren van enkele squats (don’t know why?) kreeg ik te horen dat ik over een tijdje de schoen kon gaan afhalen. Ik ben benieuwd!

Dinsdag 23 oktober : 100K kom op tegen kanker

Zoals sommige onder jullie al weten (of niet) loop ik in maart 30K voor kom op tegen kanker. We hadden een team meeting om alles even te bespreken en enkele acties uit de grond te stampen. Gezellig, want wat een team! Voor meer informatie kan je deze op mijn vorige “Once upon a run” blog terug vinden.

Woensdag 24 oktober : FIRST RUN AFTER THE MARATHON

Ja, eindelijk mocht ik weer gaan. Tja, eindelijk – twee dagen na de marathon? Maar toch stond ik weer te popelen om te kijken hoe het zou gaan. Ik besloot om te voelen wat mijn lichaam zei en daar ook naar te luisteren. Een 6K is het geworden waarna ik mijn kuiten toch weer even begon te voelen. Op tijd gestopt dus.

Zondag 28 oktober 10K

De vorige dagen had ik gewoon geen tijd om te gaan lopen, en misschien gelukkig maar. Want ook al voel ik best niks van die marathon, mijn lichaam is nog steeds aan het herstellen. Dat besef ik niet zo goed zonder er écht iets van te ervaren. Samen met la papa ging ik voor 10K waarvan hij 3K mee liep. Het was plots echt WINTER naar mijn gevoel. Oorverwarmers aan, een lange broek en zelfs handschoenen!! Maar wel een prachtige blauwe hemel met wat ochtendgoud dat op ons aan het schijnen is.

IMG_2680.jpg

Woensdag 31 oktober 14K

Ik kan het gewoon niet laten, ik moet echt weer even verder dan die 10K gaan en het originele plan was 10 miles. Maar toen ik honger kreeg vanaf het 10K punt besloten er na 4K extra toch mee te stoppen. Wél zalig gelopen en nergens meer last van. TIJD OM TERUG OP TE BOUWEN DUS 🙂

IMG_2758.JPG

Maar, eerst vertrek ik nog op vakantie tot eind november waar ik hopelijk ook af en toe de loopschoenen kan aantrekken. Dit zal waarschijnlijk op de loopband zijn, aangezien we richting Indonesië vertrekken en ik daar mijn weg dus niet weet. Bovendien doe ik al mijn trainingen alleen, safety first en de loopband op dus. Vanaf december start dan #theroadtomy2ndmarathon.

Deze zal ik waarschijnlijk (en niet alleen) in Antwerpen lopen als thuisrun. Dit was oorspronkelijk bedoelt als mijn eerste marathon, maar door de blessure niet gelukt. It’s time for a revenge !

Doel? 

Hopelijk sneller – geen idee hoe snel. En uiteraard weer volop genieten van alle trainingen!

De droom gaat dus gewoon verder. To be continued.. 

IMG_2577IMG_2578IMG_2595

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s