ROAD TO MY FIRST MARATHON NO.16

IT’S THE FINAL COUNTDOWN. Mijn laatste 20’er zit erop en nu is het tijd voor tapering. Hoe mijn laatste weken verliepen qua training en wat er nog te komen staat lees je hieronder!

In mijn laatste maand voor de marathon tikte ik eindelijk de 32K aan en ging ik voor 36K een weekend naar Disneyland voor de Challenge. Dat raceverslag kan je hier lezen als je dat nog niet hebt gedaan!

De afgelopen maand was “pretty heavy”. Naast mijn trainingen ben ik als zelfstandige diëtiste in bijberoep gestart en deze start ging iets vlotter dan verwacht. Super fijn natuurlijk, maar dit wou ook zeggen dat ik na mijn trainingen door de week vaak nog tot 23u30 bezig was met voedingsschema’s schrijven. Ook het weekend ging er na een hele middag lopen vaak naartoe. Daarnaast ging het sociaal leven ook nog door en ben ik amper een avond thuis geweest. Ik ben nogal een planner, dus ideaal dat ik de laatste maand mijn volledige trainingsschema kreeg. Na het weekend Disney nog twee keer een lange duurloop van 26 en 22K.

 

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze, dat was nu wel te voelen tijdens die laatste duurlopen. Gelukkig had ik tijdens de 26K nog even gezelschap van Laura die aan het trainen is voor de NYC marathon. De week voor die laatste 22K liep ik super snelle tempo’s (voor mezelf) en kon ik tijdens mijn duurloop ook geen trager tempo vinden. Ik moest elke 5K stoppen om op adem te komen en tegen mezelf te zeggen “nu echt trager”, maar toch lukte dit niet. Geen idee waar dit vandaan kwam. Ik weet wel dat ik klaar ben met die lange afstanden en dat nu het echte werk mag gebeuren!

Voor de komende twee weken geen afstand langer meer dan 12K, mezelf veel rust geven en voldoende eten. TAPER PERIODE HERE I COME.

Nog 2 weken, MY GOD – 2 weken!

 

6 gedachtes over “ROAD TO MY FIRST MARATHON NO.16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s