Disney Challenge 36K -supercalifragilisticexpialidocious –

Wat een supercalifragilisticexpialidocious weekend achter de rug! De Disney Challenge 36K stond al wel even op mijn lijstje en dit weekend kon “the magic” eindelijk gebeuren. Are you ready to fly away with me?

Graag neem ik jullie mee in dit fantastische Disney weekend gecombineerd met 3 Disney runs. Het weekend werd gevuld door een 5K, 10K en 21K door en rondom Disney. We hebben deze reis gepland met Loopreizen waardoor je je nergens zorgen over moet maken én zekerheid hebt op tickets voor de run.

Vrijdag 21 september

Zoals gewoonlijk (planner) stond alles al 2 dagen voordien klaar om mee te nemen. Samen met mijn mama en papa vertrok ik rond 9u30 richting Disneyland Parijs. Aangezien zij degene zijn die het mij met de paplepel hebben aangeleerd, was het ook perfect om dit met hun te doen. Mijn trouwe supporters, die altijd klaar staan voor mij én waar ik zelf (niet zo) stiekem ook wel héél gehecht aan ben. We hadden er alle drie ZIN IN.

Aangekomen rond 14u00, inchecken en meteen naar de Expo gelegen aan de Disney Village. Samen met mijn papa (die ook de 5K mee deed) gingen we onze startnummers ophalen en nog iets lekkers eten bij “The Rainforest”.

Nadien gingen we terug naar het hotel om even neer te zitten en onze outfits klaar te stomen! Wat handig als je mama een geweldige naaister is die al je kostuums kan maken 🙂 Samen met mijn papa gingen we als Sully and Mike van Monster Inc. richting The Village waar we rond 19u30  hadden afgesproken  met Davinia en Caroline, zij liepen dit weekend ook mee. We hadden helaas startvak E gekregen voor de challenge, het laatste startvak. Dit wou dus ook zeggen, elke dag ongeveer 1u20 min staan wachten tot jou startschot gaat. Maar met dit fijn gezelschap ging de tijd nog best goed vooruit. 

Het opvallende bij de 5K is dat er heel veel mensen meedoen die niet echt lopers zijn, ze wandelen gewoon rustig de route af. Wat uiteraard ook zeer gezellig is! Wij hebben deze 5K vervolgens ook aangepakt op een rustig tempo met wat wandelen tussendoor. Zo fijn héél de route doorheen Disney. Na de run meteen naar bed want de wekker staat voor zaterdag om 5u45!

Zaterdag 22 september

De wekker gaat om 5u45 en ik blijf nog 5 minuten liggen. Vervolgens deed ik mijn Minnie Mouse pakje aan, smeerde twee sandwiches met Nutella, nam mijn flesje water en regencape (voor me warm te houden) en vertrok naar de start. Na ongeveer 5min wandelen besefte ik dat ik mijn startnummer was vergeten (HOEDAN?!). Een spurtje terug naar de kamer en een spurtje terug naar het afgesproken punt waar ik uiteindelijk nog op tijd aankwam. Samen met Davinia en Caroline gingen we weer in onze startvakken staan voor de komende tijd. Ja het is een waiting game, maar je wordt ondertussen wel bezig gehouden door Disney figuren die voor jou een opwarming hebben klaarstaan en uiteraard de nodige muziek! Rond 8u00 was het dan eindelijk onze beurt om weer even 10K los te gaan. Door het park heen staan er overal Disney figuren die dit jaar in het teken van “The Villains” stonden. De hele route kreeg je de “evil” Disney figuren te zien, met ook de nodige wachtrijen erachter om ermee op de foto te kunnen. Dit is ook best een nadeel van het laatste startvak te zijn. Echter was er niet echt 1 figuur waar we zoooo lang voor wouden aanschuiven (Wij wouden prinsessen! :-)). Maar zo fijn om heel de tijd zoveel te zien gebeuren rondom je, de tijd vloog weer voorbij.

Na de finish, richting het hotel voor een ontbijtje en welverdiende douche. Terug naar het park waar ik had afgesproken met mijn ouders om daar vervolgens nog een extra 15K door het park heen te gaan. De drukte, viel nog best mee. We deden enkele attracties waaronder toch wel één van mijn favorieten : Ratatouille. Serieus, deze mag je gewoon niet missen – PRACHTIG gemaakt.

Rond een uur of 18u30 begonnen mijn benen al dit rechtstaan en rondwandelen toch te voelen en besloten we te gaan eten bij de Vapiano. Drie pizza’s en één fles wijn later, gingen we terug het park voor de laatste attractie die we echt nog wouden doen – Crush Coaster van Nemo. Gelukkig was door de 40 minuten wachttijd onze pizza wat gezakt want je wordt hier serieus heen en weer geschut 🙂

Rond 22u00 ging het licht weer uit, want ook op zondag staat de wekker weer om 5u45.

Zondag 23 september

De wekker ging en deze keer had ik geen nood aan een extra 5 minuten blijven liggen, het was namelijk tijd voor DE HALVE MARATHON. Zooveel zin in. Klinkt bizar hé, om 5u45 zin hebben om een halve marathon te lopen? Wel ik kan je zeggen dat er nog veel zotten rondlopen die er op dat uur zin hebben om 21K te gaan hobbelen. Dezelfde routine als zaterdag (behalve dat ik deze keer mijn startnummer wél bij had 😉 ) om opnieuw ons startschot rond 8u00 te horen. De eerste 7K liep ik samen met Davinia en Aurelie doorheen het Disney park. Hierna gaf Davinia aan dat ze het wat rustiger ging doen (logisch ze had een week geleden de marathon van Berlijn gelopen !!) en ging ik verder met Aurelie. Er werd mij verteld dat de kilometers uit het park saai en lang zijn. Dit heb ik echter niet zo ervaren. Het was super gezellig en we hebben heel de tijd lopen kletsen! Rond km 18 loop je terug richting het park waar er vervolgens weer wat meer sfeer is door de hoeveelheid aan supporters. Zowel mijn ouders als de mama van Aurelie stonden daar aan de zijkant, toch best fijn. En dan, 21K later volgde de mooiste medaille van allemaal. Een gigantische plak met Mickey Mouse op. LOVE IT.

Met een superhero cape om ons warm te houden gingen we onze challenge medailles in de expo halen. Ook weer twee gigantische plakken die we krijgen voor de 31K en 36K challenge. ZO MOOI. Richting het hotel wandelen met het geklingel van deze plakken rond mijn nek en mijn superhero cape om – best sound and feeling of the day!

Een zalige douche om vervolgens terug het park in te gaan – Ja, die hard fans haha. Het park was zovéél rustiger dan zaterdag en de wachtrijen dus ook wat korter. We deden vervolgens nog “The thunder mountain” of zoals wij (me and the parents) ook wel zeggen – het kapot treintje gevolgd door nog wat andere attracties. Die thunder mountain moet je toch écht wel elke keer doen als je er bent!

IMG_2203

Bedankt Davinia, Aurelie en Caroline voor het gezelschap tijdens de runs, bedankt Loopreizen voor de goed organisatie, bedankt Disney voor de prachtige Medailles en sfeer, maar vooral BEDANKT mama en papa voor dit geweldige weekend!

xoxo Healthy Fie

 

 

 

6 gedachtes over “Disney Challenge 36K -supercalifragilisticexpialidocious –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s