ZOMERSE SALADE ON REPEAT

Zoals wel eerder vermeld, kan ik mezelf vaak dezelfde maaltijd opleggen. Echter zeg ik zelf ook altijd wel tegen iedereen om voldoende te variëren zodat je verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Mijn nieuwe favoriete salades even op een rijtje.

Het wordt wel vaker gezegd dat je niet veel met groenten kunt variëren, wat ik eigenlijk graag tegenspreek. Er zijn ZO VEEL soorten groenten waar je een salade mee kan bereiden, al denken we er niet altijd aan.

Zowel fruit en groenten kunnen perfect gecombineerd worden in allerlei vormen. Denk maar aan de courgette die je makkelijk in een vorm van spaghetti slierten kan kopen of zelf bereiden. Even wat kerstomaten, spinazie en kippenblokjes in de pan, vervolgens afkruiden en onder wat ijsbergsla gooien – klaar! Anderzijds kan een appel, aardbei of mango heerlijk smaken vermengd onder wat magere vlees of vissoorten. Alles kan makkelijk op voorhand bereid worden en 2 dagen in de koelkast bewaard.

BON A PETIT.

Links : Salade met mango, witlof, komkommer,tomaat ui en gegrilde kip
Rechts : salade met kippenblokjes, aardbeien, courgette, gemengde sla en paprika

Links vind je een salade terug met 150 gebakken kip, courgettes, paprika en bloemkoolrijst. Rechts vind je de gezonde variant om sushi als middagmaal te nemen. Je kiest 6 stukjes sushi uit op basis van vis of groenten vulling én niet gefrituurd in combinatie met een rauwkostsalade van komkommer en paprika.

Links zie je een salade met 30gr ongekookte couscous, veldsla, kerstomaat, , komkommer, curry kruiden en 100gr kippenreepjes. Rechts een rauwkost salade van 50gr feta (brengt véél smaak aan je salade), 100gr kippenreepjes, komkommer, kerstomaat en wortelen. Af te kruiden naar eigen smaak en eventueel 1etl. olijfolie toevoegen of dressing op basis van yoghurt.

Het bord links is gevuld met rucola en nadien een warme groenten mengeling toegevoegd van een halve gegrilde courgette met curry en pili pili kruiden, 75 gr (helft van een klein blikje) maïs en 100gr feta. Op het rechtse bord zie je 200gr pompoen pasta met gewokte courgettes, kerstomaat en 100-150gr kipfilet.

salade-courgettini-kip.jpg

And last but not least, de erg geliefde courgette pasta. Je voegt de volgende ingrediënten in 1 wokpan en laat ze gewoon even garen : 200gr courgette slierten, 10 kerstomaten, een halve courgette en een halve paprika. Voeg hier nog 100gr vlees of vis aan toe en doe er nog wat rucola onder. Kruid af naar eigen keuze.

GENIET!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s