ROAD TO MY FIRST MARATHON NO.14

READY? SET-GO ! Jaaajaaajaaa, ik mag weer rennen! The road to my first marathon has started all over again. Waar heb ik de afgelopen maanden mijn conditie mee op peil gehouden, wat zijn de plannen en vooral waar en wanneer staat mijn marathon gepland?

Helaas liep er bij mijn vorige voorbereiding voor de Antwerp Marathon de laatste 3 weken wat mis, dat kan je hier lezen. Na voldoende rust te nemen ben ik EINDELIJK terug begonnen met volgens schema te trainen.

De afgelopen maanden heb ik uiteraard niet stil gezeten. De eerste maand die passeerde heb ik wijselijk geluisterd en niet gelopen. Mijn trainingen bestonden vooral uit de crosstrainer en spinning lessen. De spinning lessen kan je 1 uur of 2 uur achter elkaar volgen. Uiteraard begon ik weer (zoals meestal) iets te intensief en deed ik telkens twee uur spinning les achter elkaar 3 keer per week. Ik kreeg na ongeveer 2 weken last in mijn linker knie, SERIOUSLY? Kan ik zelfs dit niet doen zonder wat belast te geraken? Blijkbaar is het dus wel normaal als je jezelf plots op een andere sport stort dat je lichaam even een tegen reactie geeft, ook al was ik de lessen al zeker een jaar gewoon.

Nogmaals naar mijn lichaam luisteren en dus iets meer op de crosstrainer gaan staan gecombineerd met 1uur spinning les. De tijd ging eigenlijk best snel vooruit, en plots vroeg Davinia (hardloop maatje) of ik mee met de spartacus run wou doen op 1mei. Ze vertelde me dat ze het zelf ook rustig aan ging doen (eventueel stukken wandelen) omdat ze nog aan het herstellen was van de marathon van Antwerpen. Tuurlijk zei ik ja, en hoe leuk was dit weer! Na een volledige maand niet te lopen, voelde dit best goed. De spartacus run zelf was wat door het modder ploeteren gecombineerd met stukjes hardlopen, ideaal dus.

Vanaf midden mei begon ik zelf terug naar de Urban Running van sportclub Het Eiland te gaan in combinatie met max. 1-2 korte (7KM) runs per week. Begin juni vertrok ik voor een week op vakantie naar Frankrijk met 7 vriendinnen en ging ik 4 keer hardlopen. Ik was er weer helemaal klaar voor. Ondertussen loopt mijn papa ook af en toe een klein stukje mee voor de Disney Run 5KM voor te bereiden in September. Gezellig!

Dus nu, 2 maand na mijn blessure begint mijn weg naar de marathon gewoon opnieuw. En of ik hier zin in heb! De marathon van Amsterdam vindt plaats op 21 Oktober en hopelijk kan ik hier eindelijk mijn doel (lees: droom) behalen.

I’M READY TO KICK SOME ASS (again)!

PS . Ik heb een nieuwe favoriete lunch, benieuwd? Klik dan hier.

 

2 gedachtes over “ROAD TO MY FIRST MARATHON NO.14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s