RACE VERSLAG : CPC LOOP DEN HAAG ’18

Een zware 2 weken stonden er op mijn schema. Ik zat namelijk niet in de “koninginnen” weken volgens de coach. Toen ik mijn schema zag moest ik toch even 2 keer kijken.

Een schema met veel KM’s, wat natuurlijk niet onverwachts komt aangezien de marathon om de hoek ligt. Maar als je dat op papier ziet staan, toch even slikken. Afgelopen 2 weken moest ik namelijk het volgende eruit kunnen knallen :

  • 8km ochtendloop, 28KM duurloop, 6KM herstel , 12KM Interval, 22KM duurloop met interval, 6KM herstel loop, halve marathon van Den Haag.

Klinkt zo misschien niet zo zwaar, maar dit was het zeker wel. Het weer zat helemaal niet mee en bracht ook de trainingen wat in het “gevaar”.

Mijn ochtendloop in -7° met tegenwind vanuit het noorden was echt géén pretje om 6u00 in de ochtend.  Mijn duurloop van 28KM in de sneeuw liep totaal fout door krampen, misselijkheid en snakken naar adem. Maar ik liep de afstand wel uit. Daarnaast was er nog een duurloop die ik na het werk moest voltooien van 22KM met zeker 10KM in de regen (dankje België). Gelukkig was er nog een zonnige CPC halve marathon in den Haag waar ik wél van kon genieten.

Mijn hoofd wou richting de 2.00 lopen, maar de coach dacht iets verstandiger dan dat en wou dat ik rond hetzelfde tempo liep zoals de halve van Gent. Aangezien er nog maar 6 weken training zijn voor de Marathon van Antwerpen, besloot ik te luisteren.

11 MAART 2018 – CPC LOOP DEN HAAG

Rond 14u30 mochten we dan EINDELIJK naar de start gaan. Ik had het nu wel gehad met wachten, en dat mochten de mede lopers weten 🙂

Na echt een lange periode op hartslag lopen, wist ik niet zo goed hoe op tempo lopen zou voelen. Maar dit ging best goed.

1-5KM 
Ik voelde aan mijn benen dat er al wat km’s op zaten deze week, maar door de adrenaline kwam dit wel goed. Ik was van plan om samen met Anne-Marie de hele afstand uit te lopen, maar na 3KM speelden we elkaar al kwijt. Jammer! Zeker als je achteraf weet dat ze slechts 1min. voor mij liep. Op KM 1 kwam ik Debbie al tegen van “fit fun run” . Even een praatje, maar dan weer hup door. De eerste drankpost stond na 5KM waar ik na 30min. arriveerde en al lopend het water probeerde op te drinken. Serieus, wanneer gaat mij dit ooit al lopend lukken? Water tot in mijn neusgaten, dus maar besloten langs elke drankpost even tijd te nemen en rustig te drinken.

5-10KM
Werd het nu echt warm? Ik had een top aan maar zelfs mijn dunne lange broek voelde te warm, de zon kwam er mooi door. Voor mij liep er een man op zijn blote voeten, HOE DAN????

10-15KM
Deze afstand leek even te vliegen, veel supporters langs de weg maar toch onverwachts ook veel “berg op”. Al een geluk komt er na berg op, ook berg af! Rond het half way point zie ik op enkele meters voor mij een T-SHIRT met petraruns.nl op. Ik wist dat we al eens hadden gesproken via instagram, dus besloot even gedag te zeggen. Wat ik niet wist, is dat ik haar daar uit het dipje heb weten te halen. Als ik dat had geweten was ik wel wat langer in haar buurt blijven lopen!

15-20KM
Langs het prachtige strand liepen we vanaf km 15 tot 17 bijna continu berg op. Veel mensen begonnen te wandelen, oh wat haaat ik dat om te zien. Dan wil je zelf ook echt wandelen!! Maar stiekem weet je dat het eens zo zwaar is om terug te beginnen. Tussen km 17 en 18 ging het dan heerlijk berg af, en zelfs daar waren er mensen nog aan het wandelen. WAAROM WANDEL JE BERG AF? Dus ik gaf ieder persoon dat het wandelen/strompelen had ingezet even een schouder klopje want ik weet dat dit zelf echt terug energie kan geven om te gaan. En dan kwam het weer.. 18-20 KM was weer vals plat.. “een plat parcours waar veel PR’s gelopen worden”, bullshit dacht ik even. De benen voelden zwaar en ik kijk op mijn horloge die zegt dat ik nog steeds 6:05/KM aan het lopen was. Oké nog even doorbijten dus ik ga blijkbaar sneller dan ik zelf kan aanvoelen. Een mooie finish met een soort van skyline in de verte, draai je het hoekje om en dan zie je THE FINISH op 500m, even een krop in de keel en een mini traan dat mijn rechter oog verliet. Sprintje inzetten en lachen maar!! (Jammer toch dat die foto’s altijd zoveel geld moeten kosten, vandaar de slechte kwaliteit hieronder).

IMG_8498IMG_8499IMG_8500

Aan elke waterstand heb ik even gewandeld en ook voor elke gel die ik moest innemen. Ik mocht zeker niet voluit gaan, en ongeveer op het zelfde tempo als de halve van Gent lopen (6’10). Aan deze regel heb ik me mooi gehouden want ik liep uit met een goed gevoel en een brede glimlach in 2:12:34. 

Wat mij vooral verbaast heeft sinds Oktober 2017 is mijn hartslag. De halve van Gent liep ik op een gemiddelde van 173 en de CPC liep ik met een gemiddelde van 163. Toch een groot verschil voor hetzelfde tempo, ik ben een blij EI !

Over het parcours :

Ik vond er iets te weinig water posten staan, maar wel veel supporters. Een mooie omgeving met prachtige huizen en een stuk langs het strand. De finish richt zich op een soort van “skyline” met prachtige gebouwen. Het was leuk, het was vals plat, maar het voelde vooral goed! Geen PR. Maar dat is iets voor na de marathon 😉

Nu is het vooral belangrijk te LUISTEREN en te RUSTEN wanneer het moet. Al is dat rusten soms nogal een dingetje.

XOXO Healthy Fie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s