DISCOVER MORE : SOUTH AMERICA ’17

De dagen worden mij nu toch écht te koud. Een ochtend temperatuur aan -7° waar ik met mijn Vespa dan door ga om op het werk te geraken? Ja, TE KOUD. Dus even tijd voor een zonnig reisverhaal, een deel van Amerika richting het zuiden.

Zoals ik al had vermeld in mijn vorige blog DISCOVER MORE : WEST COAST USA ’15 ben je fan van Amerika of je bent het niet. Wel, wij zijn dat dus duidelijk wel. In het najaar van 2017 gingen we weer met zijn 4 richting the USA.

Deze keer bestond onze road trip uit : Atlanta – Chattanooga – Pigeon Forge – Lynchburg – Murfreesboro – Nashville – Memphis – Clarksdale – Baton Rouge – Lafayette – Avery Island – New Orleans – Birmingham – Atlanta.

Atlanta
First things first, een bezoek aan “FIVE GUYS”. De mannen zouden hier hun ontbijt, middagmaal, tussendoortje én avondmaal kunnen spenderen. Ik ben zelf géén fan van hamburgers maar serieus, dit MOET-JE-ETEN! Als ik een hamburger eet, dan is het daar! De ingrediënten zijn zo vers dat dit een smaakbom van formaat is.

Atlanta is een grote stad die als je op “google foto’s” gaat kijken, weer een mooie skyline heeft. Het is een leuke stad waar je wel even wat tijd kan spenderen, maar ik raad zelf 1 nacht, 2 dagen aan. Omdat het een groot marketing gebied heeft heb je veel wolkenkrabbers maar deze heb je na even ook gezien. The world of Coca-Cola is er ook aanwezig waar je echt alle smaken over de hele wereld kan proeven. Ik vond dit zeker wel een leuk uitje! 

Chattanooga
Hier sliepen wij echt in het leukste hotel van Chattanooga, namelijk de “Chattanooga Choo Choo”. Een oud treinstation waar je zelf in een trein kan overnachten, of in de rondom liggende kamers die voorzien zijn. Het hotel is bovendien super gelegen en heeft een shuttle service in aanbieding waar je de omgeving even mee kan verkennen. Als je zelf een auto ter beschikking hebt ga je best even naar de Ruby Falls. De tour brengt je naar een ondergrondse waterval en nadien kan je nog “The lookout mountain” gaan bezoeken.

Pigeon Forge
Oh wat was dit leuk! Een super kleine stad met in het centrum één lange straat die je doet denken aan Disney land. Volgens mij was alles er vals opgezet, maar je hebt het gevoel alsof je in een mooi pretpark bent. Overal hangen er lichtjes, versieringen en is er een gezellige sfeer. Hier hebben we voor het eerst een Hilbilly band horen spelen dat je meteen in de mood brengt. Bovendien kan je hier de “Ole Smoky Moonshine” gaan proeven. We kregen zo’n 12 shotjes voor ons neergezet en 10 min. later kon het gieren niet meer op. Deze drank wordt vaak nog illegaal gestookt dat bestaat uit water, suiker, maïsmeel, gist en mout. De modernere illegale versies voegen ze dan enkele smaken aan toe en ondertussen bestaan er al héél veel lekkere versies. The real thing.. Wel dat mag je zelf eens gaan proeven 😉 (It’s hot). Daarnaast lijkt de grote baan echter wel een kermis met rollercoasters en real life entertainment.

In Lynchburg hebben we vervolgens de Jack Daniels Distillery bezocht – MUST DO! Hierna gingen we door naar Murfreesboro om daar een bezoek te brengen aan “Mom”, een familiehistorie. Een zeer gezellige stop. We gingen hier mee naar de kerk en aten we marshmallows aan het vuur in zeker 30°. Want oh wat was ze trots op haar  vuurtje.

Nashville
Ohmy, dit hadden we niet verwacht! In Amerika is er een 0 tolerantie op alcohol, maar kwamen we toch wel even in een stad met een HOOG alcohol gebruik. We zagen overal “bierfietsen” , maar echt trappen moesten ze niet wegens de stiekeme motor in het toestel. MAAR ZO LEUK! We kwamen uiteindelijk in een bar terecht met 4 verdiepingen waar er op elk verdiep een ander bandje stond te spelen. AWESOME. We dronken elks een tweetal biertjes en gingen nadien nog wat stappen zetten en eten om alles te laten verteren. Die hitte doet namelijk niet zo goed aan het alcohol gedeelte 😉

Memphis
Beale street, DE straat waar alle muziekbars te vinden zijn. Zeker een must-do. Bovendien is Memphis ook de home town van Elvis. Het bezoek aan Graceland is vrij prijzig, maar ik vond dit het zeker wel waard. Dit is namelijk een plek dat je nergens anders vindt en misschien maar één keer in je leven zal bezoeken. We besloten dus een ticket te kopen om zowel het huis van Elvis, als de privé collectie en de privé jets te kunnen bezichtigen. Dit tripje heeft ons p.p. 64 dollar gekost. Een goede begeleide tour waar je vol informatie buiten komt, ik zeg : doen!

 

Clarksdale
Het bezoek aan Clarksdale was eigenlijk een verrassing. Bijna elke georganiseerde groepsreis komt hier langs, maar tot onze verbazing leek het wel een verlaten Cowboy stad. We deden hier wel een kleine ontdekking, en dat was de “Ground Zero Blues Club”. Een bar letterlijk VOL geschreven dankzij de bezoekers die er de jaren heen langs kwamen. Het blijkt één van de beste Blues Bars te zijn van die kanten, maar helaas kwamen we op een dag dat er geen optreden was. Leuk weetje ook : de bar is onder andere van Morgan Freeman. Wat je allemaal niet vindt in een verlaten Cowboy stad !

Baton Rouge & Lafayette
Het bezoek aan Baton Rouge was gezellig en kregen we een gratis uitzicht op het capitool. Vervolgens gingen we door naar Lafayette en bezochten we de Tabasco fabriek. Wij zijn zelf serieuze Tabasco liefhebbers, en voor letterlijk een appel en een ei heb je een inkom ticket. Daarnaast is er rond de fabriek een prachtig natuur domein waar je kan door rijden. WARNING : er zitten véél libellen. En wat een kanjers. Ik wou soms écht niet de auto uit omdat ze gewoon overal aan het zweven waren. BANG EI HIERZO.

New Orleans
Dit is eigenlijk een prachtige stad met zeer culturele gebouwen tussen de Jazz muziek. Aangezien we met een jarige zaten gingen we tot de vroege uurtjes naar “Bourbon Street”. Hier voel je je even terug in Europa, maar dan eerder een Ibiza met een ander soort muziek. Een GIGANTISCH lange straat waar je bar achter bar achter bar terecht kan voor een drankje en een dansje. Als we ooit terug komen nemen we hier zeker wat meer tijd om de stad te verkennen!

Hierna nog een korte stop in Birmingham en opnieuw afsluiten in Atlanta. Een vakantie die ik echt zou aanraden om het Amerika te leren kennen zoals het is. De hilbilly stijl, de moonshine drank, de jazzmuziek, de natuur en de zoals altijd OVER (soms té) vriendelijke Amerikanen. Ohja, hier begon trouwens mijn marathon training!

Amerika,

Nog eens bedankt, tot volgend jaar!

xoxo Healthy Fie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s