ROAD TO MY FIRST MARATHON NO. 11

De tijd begint te korten, en de kilometers worden langer. Nog 70 dagen tot de Marathon. Ik leef ervoor en ik droom erover. Ik heb me bovendien ook opgegeven voor het Asics Frontrunner Team. Ben je benieuwd waarom? Lees dan even verder..

Nog 70 dagen tot de marathon. Ik droom erover. Ik sta er mee op. Ik denk er over de hele dag per uur zeker 5 keer aan. Ik ga er mee slapen. Dit is momenteel mijn stand van zaken. De dagen tot de marathon worden korter, de dagen zichzelf worden langer alsook de trainingen. Oh, wat ben ik blij zo af en toe terug in het licht te kunnen lopen, en dit gaat er enkel maar beter op worden!

De afgelopen twee weken zouden zwaar worden volgens coach Len. Wel, ik kan nu zeggen dat ik eigenlijk zeer tevreden ben over het resultaat. Ik heb 5/7 gesport en mijn lange duurlopen verlopen steeds beter. Op hartslag lopen blijft soms een dingetje, maar de tijd vliegt er wel razendsnel door voorbij. Hieronder enkele moment opnames van de afgelopen twee weken.

Daarnaast vraagt ondertussen vrijwel iedereen welke finish tijd ik voor ogen heb. Oh god, een vraag die ik liever niet beantwoord. De trainingen kunnen zo goed lopen, maar de dag zelf kan er zoveel fout lopen. Ga ik geen krampen krijgen? Zal ik wel of niet langs een dixie moeten passeren? Ga ik de man met de hamer té vroeg tegen komen? Allemaal vragen die door mijn hoofd passeren wanneer iemand vraagt ” welke tijd heb je voor ogen “. Wel, ik hou het momenteel op 4u30. Ik denk dat dit een zeer realistische tijd is waar ik nog ruimte heb voor eventuele dixie bezoeken of stretch oefeningen indien nodig.

Naast mijn trainingen heb ik me ook opgegeven voor het Asics Frontrunner Team België. De kans dat ik daar een plekje kan scoren is klein, maar wie niet waagt niet wint! De allerbelangrijkste reden om in dit team te kunnen geraken is voor mij de mede-runners. Ik loop alleen. Altijd. Ik schrijf mijn blog om er over te kunnen praten zodat ik niet al te veel vrienden, vriendinnen of het vriendje lastig val met mijn marathon praat. Het zou zo fijn zijn om in een team terecht te kunnen komen waar je enkele keren per jaar samen mee gaat trainen, een wedstrijd mee loopt of gewoon via social media elkaar motiveert. De hashtag #Imoveme is voor mij geen onbekende. De persoon die mij vooral naar buiten krijgt momenteel is mezelf, en coach Len. Het schema zorgt ervoor dat ik elke keer weer die compressie kousen aantrek, mijn kledij een dag van tevoren op een stapel klaar leg en het weer trotseer wanneer ik er écht écht geen zin in heb (al is dit echt zelden).

xoxo Healthy Fie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s