ROAD TO MY FIRST MARATHON NO. 9

Het idee om mee te lopen met de Marathon van Antwerpen ontstond vorig jaar op de Antwerp 10 miles. Bij het overlopen van de finish wist ik dat ik ooit een volledige Marathon wou gaan lopen. Ondertussen staat op de kalender “100 DAYS TO GO”. Nog honderd dagen en ik sta aan de start van mijn eerste marathon. Excited!

Ter voorbereiding van de Antwerp 10 miles & Marathon organiseert Sportoase elke zondag een training in aanloop richting het groot evenement. De ambassadeurs van Antwerpen loopt zijn Sofie Goos (Belgisch triatlete), Jean Marie Pfaff (ex-keeper), Marc Herremans (triatlete), Roger Van Damme (sterrenchef) en Sébastien Bellin (basketbal speler). Deze trekken samen met zij die willen afwisselend op zondag mee hun loopschoenen aan. Op Facebook kan je elke loopsessie opzoeken a.d.h.v. de zoekwoorden “Antwerpen Loopt”, wat wordt gevolgd door “sessie nr. X”. Je hoeft jezelf niet in te schrijven en wordt ter plaatse ingedeeld per groep naar eigen kunnen.

Sportoase is daarnaast in samenwerking met runners’Lab, het Vlaams Neutraal ziekenfonds en PronoKal. Aangezien ik zelf werkende ben als diëtiste bij PronoKal, kan ik niet anders dan met plezier enkele zondagen meepikken. Dit zal uiteraard niet elke zondag zijn, maar ik ben zeker wel van plan om deze af en toe in te plannen in mijn schema. Deze zondag (14/01) liepen we in park spoor noord. Ochtendgoud op zondag want de zon kwam eindelijk nog eens piepen. Rustig loopje met ondertussen héél veel geklets, perfecte manier om de zondag te beginnen dus!

Honderd dagen tot mijn eerste marathon. Al was dit 100 dagen toen ik op vrijdag 12 December (deels) deze blog schreef. Ondertussen zijn we zondag, 23KM rijker in de benen en nog 98 dagen te gaan. Om de twee weken krijg ik van coach Len een aangepast schema, dus momenteel weet ik niet goed wat er komen zal. Maar ik weet zeker dat het zwaarste gedeelte van mijn trainingen deze 3 maanden zullen worden.

Inplannen

Ik heb het er in mijn vorige blogs al vaker over gehad, INPLANNEN. Dit gaat er de komende maanden niet op beteren. Ik ben namelijk graag aanwezig op alle feestjes, kletsen met vriendinnen en dinertjes met familie. Maar, ik denk dat ik af en toe eens “nee ik kan niet mee, ik kruip vroeg in bed” ga moeten zeggen de komende maanden. Dus alvast SORRY aan iedereen voor het vroeger doorgaan op feestjes, misschien zelfs niet aanwezig zijn en het iets minder tijd hebben door de week! Ik doe mijn best alles zo goed mogelijk in te plannen en zo weinig mogelijk te missen!!

xoxo HealthyFie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s