ROAD TO MY FIRST MARATHON NO. 8

Regen, regen, regen, dat zijn de weersvoorspellingen de komende dagen. Nee, ik heb niet altijd zin. En dit zijn de momenten dat ik GEEN zin heb om te gaan. Maar wanneer het dan plots super goed loopt, tja..

De koude, korte winterse dagen maken het voor ons allemaal niet makkelijker. Je hebt veel minder energie en minder zin om naar buiten te gaan. Wanneer je dan aan het trainen bent voor een Marathon ligt dit soms ook lastig. MAAR, eens je buiten bent vergeet je (met momenten) dat er sneeuw/regenvlokken over je vallen. Als er dan mensen voorbij komen die je toespreken met “respect in dit weer!”, dan weet je weer waarom je de deur uit bent gegaan.

Ik kijk uit naar de ochtenden waar er weer ochtendgoud te vinden valt, maar ga hier zeker mijn training niet voor laten vallen. Ik heb namelijk een doel, dat mij op bepaalde vlakken toch verandert heeft. In 2015 ben ik afgestudeerd als diëtiste, had ik meteen een job en ging ik mee in de kudde. Ik was gelukkig en had geen doel voor ogen. Nu, ben ik nog gelukkiger door het hebben van een doel. Iets wat je jezelf nooit had zien doen, maar terwijl je ernaartoe leeft de energie voelt groeien om dat toch te bereiken.

Tips voor hardlopen in de winter :

  • Maak een schema op ; omdat ik momenteel een gepersonaliseerd schema volg heb ik minder de drang om “nee ik ga niet” te zeggen.
  • Leg al je kledij klaar ; eens je wakker bent kan je meteen in je hardloop kledij springen en ben je zo sneller de deur uit.
  • Maak de klik in je hooft ; het is koud, het regent en er staat veel wind. Geen ideaal weer dus om naar buiten te gaan en het liefst plof je op de zetel samen met Netflix. Bedenk je zelf dan even hoe goed de douche voelt na een loopje, hoe beter die zetel zal zijn en hoeveel eten je mag inslagen!
  • Zorg dat je opvalt ; draag de meest opvallende shirts, een lichtje en een fluo vest, maakt niet uit dat je er uitziet als een clown!
  • Het is altijd donker, get over it ; of het nu dag, ochtend of avond is, in de winter is het altijd donker.
  • Zorg voor een zomerse playlist ; wanneer je door de helse regenbui gaat en je plots een Zomers lied hoort knallen door je oren, vergeet je voor even de donkere miserie waar je nu door gaat.
  • De dagen worden langer en lichter ; je zal niet altijd door deze buien heen moeten, het wordt binnenkort wel weer licht!
  • Draag voldoende kledij ; wanneer de temperaturen richting 0°C zakken, kan je best 1 top dragen met daarover een dunne lange trui en wanneer nodig een regenjas. Als legging draag ik er op deze momenten soms 2 over elkaar, maar met 1 gaat het ook prima.
  • BE POSITIVE AND ALWAYS KEEP YOUR SMILE ; ook al had ik geen zin, was de lucht zo zwart als kool, stond de wind alsof je terug achteruit gaat en  valt de regen op je ogen.. Ik word er toch maar gelukkig van. En dat weet je ergens wel.

xoxo

HEALTHY FIE.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s