DISCOVER MORE : DISNEYLAND PARIS ºOº

Sofie Van Parijs gaat naar Disneyland Parijs, ik zou het bijna mijn tweede thuis kunnen noemen. Ik ken elk straatje, elk verborgen toilet, elke attractie en elke eettent. Ik denk dat mijn teller ondertussen al op minstens 20 Disney (inclusief Disney World) bezoeken staat op mijn 25 jarige leeftijd. In 2018 gaan we weer, met een speciale uitdaging!

OH-MY!!! Tijdens het verzamelen van foto’s voor deze blog, besef ik pas hoe vaak ik er eigenlijk al wel ben geweest. IK heb ZOVEEL foto’s, dus bereid je maar voor op een (lange) picture blog !!

IMG_4627.JPG

Disneyland voelt als thuiskomen no matter what :

Vanaf het moment dat ik op de wegen de lantaarnpalen van structuur zie veranderen, het gras steeds groener wordt en de aankondigingsborden van ” 1KM TO DISNEYLAND PARIS” zie komen, ben ik thuis. Vanaf je de parking afloopt richting het park het lied “it’s a small world after all” door de boxen hoort gaan, komt het kind in mij naar boven. Serieus. ULTRA HAPPY ADHD KIDDO OVER HERE THEN. 

10294358_525376364271124_833252545324667517_n

Disneyland doorheen de seizoenen :

Momenteel ben ik even voorstander om terug in het voorjaar te gaan. Probeer zoveel mogelijk de vakantie momenten te vermijden als je van wat rust houdt. Maar ook met halloween en kerstmis is het er prachtig, but be aware for the cold! De laatste bezoeken in het najaar waren echt FREAKING COLD. Je kan beste je lelijkste UGGS aantrekken om dan in de wachtrijen te gaan staan voor een attractie die slechts 3min. duurt.

 

De must do attracties (Ok je moet écht alles doen!) geordend per land ;

Disney Village :

Hier kunnen de ouderen of de jeugd ’s avonds ontspannen. Er zijn restaurants, een wildwest show en ook de optie (afhankelijk van welk seizoen je er bent) om een dansje te doen.

 • Buffalo Bill’s Wild West Show : Je moet ervoor zijn, of niet. Het is een Cowboy show waar je een hoed krijgt met een bepaalde kleur op. Tijdens de show is het de bedoeling dat twee kleuren het tegen elkaar opnemen. Ondertussen kan je ook genieten van een typische cowboy maaltijd met bonen.
 • Shop till you drop : Hier kan je echt (bijna) alle souvenirs vinden die je in het park ook kan vinden maar vergeten was te kopen. Winkel, naast winkel, naast winkel, oh even eten, naast winkel , naast winkel, naast…
 • Five guys : OK. Ik heb al vaak in de hamburger keten FIVE GUYS gegeten in Amerika, maar blijkbaar is deze nu ook in Disneyland Parijs. Deze staat dus ZEKER op mijn lijstje volgend jaar. Seriously best burgers in the whole world!
 • Annette’s Dinner : Heb je altijd al eens in een Amerikaans Dinner willen eten, maar nog nooit tot Amerika geraakt? Wel, dan is dit je kans!
 • Rainforest Café : Een restaurant waar je best niet tijdens de piekuren heen gaat. Het is er namelijk vaak lang aanschuiven. Maar wél lekker en een leuke ervaring (zeker met kids). Het restaurant gaat om de 20 min. over tot een echt regenwoud met de nodige geluiden.

DISNEY LAND PARIS :

 • Main Street : Het is een straat, maar een attractie op zich. Richting het kasteel loop je door een straat vol met Disney Souvenirs, coffeeshops en kleine eettentjes. In de winter is het zalig dat je van winkel naar winkel kan zonder naar buiten te hoeven. De kans is zéér klein dat je er met lege handen buiten gaat.
 • Hét kasteel van Doornroosje : In de kelder licht de vuurspuwende draak te slapen en binnenin vindt je prachtige glaswerken (zeker als het licht goed staat) in combinatie met het verhaal van het sprookje.DSC00204.JPG

Rechts van het kasteel krijg je DiscoveryLand :

 • Space Mountain : DE attractie die me altijd aan mijn mama laat denken. Omdat ze glazen op sterkte droeg, moest papa altijd wachten met haar bril tot we terug waren. De wachtrijen zijn vaak in het donker dus moest ik haar daar wel even begeleiden. Het is een rollercoaster waar er met de start wordt afgeteld en je dan letterlijk als een raket de lucht inschiet. Gillen is toevallig 1 van onze specialiteiten! 🙂 bewerkt (9).JPG
 • Buzz Lightyear : Een attractie die ik nog maar 1 keer meer deed. Je gaat door de wereld van Buzz Light Year en moet zoveel mogelijk lichtgevende puntjes raken met je “gun”.
 • Star Tours : Een eeuwen-oude attractie waar je al zittend wordt meegenomen in de wereld van de ruimte.
 • Honey, I shrunk the audience : Deze 4D film ontstond met een (voor mij toen spectaculaire) Michael Jackson film en veranderde toen in een film waar een man het publiek MINI heeft gemaakt en er alles aan doet om ze terug te laten groeien.
 • Autopia : Dit vond ik als kind TE GEK om samen met mijn papa te doen. Het zijn auto’s waar je wat gas op moet geven en de sporen moet volgen. Vraag me niet waarom, maar ik MOEST er elke keer weer in gaan samen met papa.

Links van het kasteel heb je Frontierland :

 • Pocahontas Indian Village : Een speeltuin in de stijl van het verhaal zelf, indien je kids hebt zeker doen!
 • Phantom manor (het spookhuis) : Voor iedereen die de film the Haunted Mansion kent, wel dit is de belevenis itself. Je gaat doorheen het spookhuis en zeker met Halloween is het een attractie die je niet mag missen. PS ; verplicht te gillen in de lift wanneer het licht uitgaat!
 • Big Thunder Mountain : Of zoals ik het ken, het kapot treintje. Er staat vaak een lange rij, maar het is echt een leuke attractie. Het treintje klinkt kapot, voelt kapot en gaat door de mijnen heen. (Ook weer verplicht te gillen!)

Van Frotierland door naar Adventureland :

 • Indiana Jones : Om de enkele jaren gaat de rollercoaster achteruit. Indien die vooruit gaat, is het niet zo spectaculair. Geen idee waarom het afwisselend is!
 • Pirates of the Caribbean : De films zijn ons allemaal bekend, de attractie moet je zeker hebben gedaan als de films je aanspreken.

Als je door het kasteel loopt (of verder door via Adventureland) krijg je Fantasyland :

 • Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Peter Pan, Pinocchio : Deze attracties staan er zeker al vanaf ik er ooit de eerste keer kwam. Ik herinner me veel koude aanschuif rijen maar eens je binnen bent, ga je helemaal in de sprookjes mee. Het is echt prachtig om al de kleuren, de afwerking en de muziek mee te ervaren. Negatief punt : dit zijn vaak de langste uren wachten.
 • Dumbo de vliegende olifant : Hier heeft mijn papa ooit enkele uren voor me zitten aanschuiven. Het is eigenlijk een héél simpele attractie, maar blijkbaar vond ik de vliegende olifanten fantastisch.
 • Het doolhof van Alice In Wonderland : Een doolhof zoals je het nog nooit hebt gezien. Er staat overal wel een mini-deurtje waar je al dan niet doorkan, een vreemde rups of een theekransje. Vroeger konden de kinderen nog via een afrijs het uiteindelijke kasteel af, maar dit is wegens veiligheid niet meer toegelaten.
 • Casey Jr. : Een treintje dat je meeneemt doorheen enkele typische sprookjes. Klein maar zeker fijn!
 • It’s a small world : Voor de iet-wat Disney kenners, je kent het lied en het gaat niet meer uit je hoofd voor enkele dagen! Een trip doorheen de wereld op een toch wel speciale manier.

Walt Disney Studios Park :

 • Art Of Disney Animation : Hoe de prachtige tekeningen om worden gezet tot Disney Films. Het ontstaan van de magische filmwereld!
 • Crush Coaster : Fantastische attractie de je doorheen de onderwaterwereld van Nemo neemt!!
 • Rock ‘N roller coaster : Aanschuiven is bij deze attractie echt niet erg. Je gaat doorheen de wereld van enkele rocksterren tot je uiteindelijk in een 4min. durende Rock & Roll wereld mag kruipen!
 • Studio Tram tour : Altijd al eens benieuwd geweest hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Neem dan even deze tram!
 • The Twilight Zone Tower Of Terror : Toen ik op mijn 6 jaar met mijn ouders naar Disney World ging in Amerika, bestond deze attractie enkel daar. Ik kan veel verdragen, maar dit werd mijn kinder buikje even teveel, traantjes bij het naar buiten gaan haha. Nu vind ik het een geweldige attractie. Je gaat in een lift welke je naar de Twilight zone zal brengen. Wat dit is? Moet je maar zelf even ontdekken 😉
 • Ratatouille : OK DIT IS MIJN FAVORIETE ATTRACTIE TOT NU. Ik hou van het verhaal, maar hoe mooi deze attractie is gemaakt is bijna onbeschrijfelijk. Je stapt letterlijk in de wereld van de ratten en geraakt er in meegezogen.

 

EN DAN NU GENOEG GEZEVERD, WAT ER IN 2018 TE WACHTEN STAAT :

Op 21 September 2018 vertrek ik samen met mijn ouders richting Disneyland Parijs. Tja, aangezien zij ervoor hebben gezorgd dat ik zo’n Disney – fan ben is het ook zo logisch om met hen te gaan. De laatste jaren ging ik altijd met een groepje vriendinnen, maar ik kijk er echt naar uit om nog eens met hen te gaan. Op vrijdag zal ik de 5KM lopen (be-prepared for special costumes) met mijn papa, op zaterdag de 10 KM en op zondag de Halve Marathon van disney. NU AL ZOVEEL ZIN IN!!

n026492_2050jun20_world_a-medal-for-each-type-of-race_1680x455_4.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s