HEALTHY TUESDAY . KWARK VS ROOM

Het vervangen van een te vet, suiker of calorierijk voedingsmiddel wordt tegenwoordig vaak gedaan. Na het lezen van veel recepten en blogs, viel me op dat er vaak kwark wordt gebruikt in warme maaltijden.

Aangezien ik bijna nooit gebruik maak van een recept, is ook dit gerecht weer een “fantasieke”. De hype over de courgette of pompoen pasta is niet weg te denken, maar zelf vind ik het ook een leuk alternatief. Ik eet zelf super graag pasta, dus ik ga zeker niet zeggen dat het te vergelijken valt. Buiten dat is het wel een gezonde variant voor zo nu en dan. Zelf ging ik deze keer aan de slag met pompoen spaghetti.

Wat heb ik nodig?

  • 200gr pompoen spaghetti uit de winkel;
  • 150gr kippenblokjes;
  • 150gr kerstomaten, 1 gele paprika, 1/2e ui en 1 eetlepel guacamole (hoeft niet, maar I love it!);
  • kippenkruiden, zout, peper, pili pili;
  • 250gr magere kwark;

Wat moet ik doen?

Neem een grote pan waar al de ingrediënten in zouden kunnen en start met het bakken van de kip (indien gewenst met kippenkruiden). Zodra de kip gaar is breng je deze over op een bord. Voeg nu de ui toe en laat deze goudbruin worden. Nadien kan de pompoen en gele paprika in de pan. Laat ze ongeveer 12min. bakken. Voeg de kip terug toe samen met de kwark en kerstomaten. Laat deze even voort pruttellen en je bent klaar voor je lunch/dinner! 🙂

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s