DISCOVER MORE : WEST COAST USA ’15

Omdat er een onderwerp bij is gekomen op mijn blog, tijd om er eens een verslag over te schrijven! In 2015 gingen we met z’n 4 een road trip doen naar de Westkust van Amerika. Benieuwd welke route we hebben gedaan en hoe we dit ervaren hebben?

Op mijn (even kleine gok) 17 jaar trok ik met mijn ouders ook al richting de Westkust van Amerika. Het reizen is er mij met de paplepel ingegeven (danku mama, danku papa!) en doe ik dus ook al sinds ik op de wereld kwam. Op mijn jongste jaren zat ik al mee in de zitrugzak van mijn papa zodat ze zelf geen enkel moment zouden missen. Met enige tegenzin trok ik soms mee naar de wandeltochten in de voormiddag, maar er stond dan wel een compensatie tegen van een namiddag aan het zwembad. Happy parents, happy kiddo!

Maar dan nu even hoe die road trip was. Het is zeker niet makkelijk om met eender wie op vakantie te gaan. Gelukkig verliep alles vlot zoals we al van tevoren dachten, maar je weet maar nooit.

Onze route : Scottsdale – Grand Canyon National Park – Las Vegas – Sequoia National Park – Yosemite National Park – San Fransisco – Los Angeles – San Diego.

10403000_544900185652075_762285333072447364_n.jpg

Na een lange trip, vervolgd door uren wachten in een rij omdat onze bagage nog in Londen stond (jeuj!) eindelijk aangekomen in Scottsdale. Met onze strakke planning, toch wel een stressmoment of we de dag later zouden kunnen doorrijden naar de Grand Canyon. Zo reizen zonder bagage is nu niet echt fijn. Met wat basis spullen die we aangeschaft hadden om de dag door te komen (tandpasta, bikini, lelijkste short en top ooit), wachten we op onze bagage. Ondertussen verkennen we het kleine Scotssdale.

Echt tijd spenderen hoef je er niet, the old town ben je op een halfuur door en lijkt op een verlaten cowboy dorp. ‘S avonds (bijna nacht) konden we dan eindelijk doorrijden en onze trip beginnen! (Onderweg hebben we trouwens de mooiste sterrenhemel ooit gezien, jammer genoeg pakt deze niet op camera. Er staat wel een foto in mijn geheugen gegraveerd.)

The Grand Canyon. Wie er voor de eerste keer komt zal de eerste 10min. niet veel te zeggen hebben. Na veel reizen, blijft dit de mooiste natuur ooit gezien te hebben. Echt waar, dit is een ‘must do!’.

Hierna kwam een lange rit richting Las Vegas. Om de paar 50KM steeg de temperatuur, en die bleef maar stijgen. Uiteindelijk besluiten we onderweg even te stoppen voor een plaspauze (op ongeveer 30min. van onze stop aan de Hooverdam. Ik heb nog nooit zo’n warmte gevoeld. Het nam echt op je adem. Aan de Hooverdam (wat toch wel indrukwekkend groot is) sprongen we dan ook snel de auto uit voor een foto, maar nog sneller er terug in voor de frisse airco.

DSC_1181.jpg

Aankomen in Las Vegas is speciaal. Wie van flikkerende lichten, het geluid van gokkasten en Disney voor volwassenen houdt moet hier zeker eens passeren. Het grootste gebeuren is naast de casino’s, het verkennen van de strip en waar het allemaal begon ‘Fremont Street’. De strip bestaat uit hotels met verschillende thema’s, wat het een pretpark op zich maakt. Er zijn enkele hotels die zelfs een rollercoaster, vallende toren of bunjeesprong aanbieden. In Fremont street vindt je ‘The Heart Attack Grill” terug, een burger restaurant waar je vanaf je 160kg weegt gratis eet (walgelijk). Kijk je even naar boven,  hangen er mensen op hun buik door de lucht te vliegen. Zoals ik al zei : Las Vegas is speciaal. Uiteraard moet je ook even gaan gokken als je dan toch in dat wereldje zit. Zelfs met een klein budget, kan je lang aan de goktafels zitten en krijg je vervolgens gratis drank zolang je speelt. WIN-WIN situation!

Van Las Vegas trokken we terug de natuur in. Sequoia National park laat met zijn bomen die wel lijken op wolken krabbers (beetje overdreven maar toch), echt verbazen. Er zijn jammer genoeg ook wel eens bosbranden, maar hierdoor worden de bomen blijkbaar nog groter. In Yosemite krijg je dan weer de charmes van de watervallen en grote bergen. Ik denk dat er hier in elk seizoen wel een prachtig zicht kan zijn. Let wel op, wij hadden door de droogte iets minder geluk met de watervallen 😉 Kleed je hier ook warmer, het is een groot temperatuur verschil met de hitte van Vegas!

De natuur voor deze trip zat erop, maar we hadden nog wel enkele prachtige steden op het schema staan. Next stop : San Fransisco. Dit is voor mij, (momenteel) echt mijn meest favoriete stad. Het gekende ‘what goes up must come down’, kan hier zeker gebruikt worden. De lange straten die richting de zon lijken te lopen in combinatie met de old school trammetjes die erdoor gaan brengen hun charme.

  • Fisherman’s Wharf ; een broeiend gebied aan de kant van het water, zeer gezellig en een wandeling waard. Je vindt hier ook “Pier 39” terug, waar je altijd zeeleeuwen kan terug vinden. Deze grote loebassen zijn op een bepaalde manier toch schattig.
  • Alcatraz ; één van de meest beveiligde gevangenissen  van 1943 tot 1963. Als je in San Fransisco bent mag je dit zeker niet missen. De begeleidende audio tour is de beste die ik ooit heb gedaan. Door het gebruik van echt audio materiaal, kan je je volledig inleven met het gebeuren van de gevangenis. TIP : maak zeker een reservatie!
  • The Golden Gate Bridge ; hij is zo spectaculair als hij er op foto’s uitziet, maar ligt toch wel even uit de stad. We besloten een fietstour tot daar te maken (TOP idee met al die ups and downs haha). But, we made it!
  • Auto parkeren ; Het is niet makkelijk je auto kwijt te geraken in een grote stad. Je mag er vaak maar 15-30 min. op straat parkeren en de garage’s zijn meestal over-prised. Zorg ervoor dat je op voorhand een parkeer garage in de buurt van je verblijf vindt die ook te betalen is. Wij hebben zo een parkeer garage uit de buurt genomen, en de taxi terug naar het appartement. Zelfs dit was goedkoper dan eentje in de buurt. Deze kan je ook steeds reserveren.

Onze route naar Los Angeles deden we via “high way one”. Het is niet de snelste route, maar wel de mooiste. Een foto kan soms meer zeggen dan woorden :

Los Angeles zelf ben ik (ondanks al de heisa!) geen fan van. Ik vind het een stad waar weinig te doen is, veel te veel verkeer aanwezig is en gewoon vuil is. Eigen ervaring uiteraard.

DSC_0078.jpg

Los Angeles liet ons verder gaan naar San Diego waar er veel verwachtingen aan gekoppeld waren. Na het fantastische San Fransisco, vond ik San Diego minder aan de verwachtingen voldoen. Maar toch wel leuk!

  • San Diego Warship (USS Midway Museum) ; Dit was vooral voor de boys dan toch een gehoopt hoogtepunt van San Diego. Het was leuk, maar geen hoogvlieger.
  • San Diego Night Life ; Exact weet ik niet meer waar het juist was, maar het was gezellig. Aangezien ze in Amerika zeer streng zijn op alcohol controle, raad ik je aan een taxi te nemen als je hier eens een stapje wilt zetten.
  • San Diego Aquarium ; ik vind een aquarium altijd leuk, mooi meegenomen dus.

Amerika, je bent er een fan van of je bent het niet. Ik hou van de sfeer, de mensen, het makkelijk reizen erdoor, de absurde ideeën en de prachtige natuur met “verderop” een waanzinnige stad.

Kort afgerond : dit is echt een reis die je MOET doen!

12088267_651657528309673_5724051332277615716_n

Een gedachte over “DISCOVER MORE : WEST COAST USA ’15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s