ROAD TO MY FIRST MARATHON NO. 5

“Ik heb nog nooit spijt gehad van een loopje”. Terwijl ik dit zeg, mag ik vandaag zelfs niet lopen, balen. Nooit gedacht dit ooit te zeggen, ik mag een hele avond niks doen en ik verveel mezelf.

Ik ben een organisatie freak!

Oké, laat het even duidelijk zijn. Ik ben een innerlijke stresskip op basis van organisatie. Vorig weekend stond er een “project X weekend” met ons groepje vrienden op de planning. Als ik dan kijk naar wat ik de hele week nog te doen heb, geeft me dit al meteen stress (ook al weet ik dat het wel goed komt). Ik plan alles zo in dat wanneer er iets onverwachts tussen komt ik toch tot 10 moet tellen.

Een klein voorbeeldje van de week die voorafging aan dit TOP weekend. Op maandag werken – 5KM loopband gevolgd door spinning, dinsdag een ochtendloop vervolgens werken met ’s avonds een dubbel familiebezoek, woensdag werken met normaal urban running ( dat wegens re-organisatie niet kon doorgaan) en donderdag ochtend 10KM HSZ training gevolgd door een werkdag en avondje kletsen met vriendinnen. Vrijdag ochtend 9KM – werken en meteen vertrekken naar project X.


Tussen deze strakke planning wil ik dan ook nog : kuisen, koken, meal preps, strijken, ouders zien, genoeg tijd met de vriend spenderen, aan mijn blog werken, inpakken, mijn muzieklijst updaten, marathon verhalen lezen, ervaring opdoen over lange duurlopen, reizen plannen, vriendinnen zien enzovoort. Oh god. Wanneeeeer?

Als er dus iets aan mijn strakke planning wordt aangepast, dan slaag ik even tilt. Ik MOET echt (geen 10 tellen maar..) 10 minuten nadenken wanneer ik dan het ingeplande ga doen, en ja laat me dan even denken want dan slaagt het écht tilt 😀 .

Hoe plan ik mijn schema in?

  • Credits to Kravitzzzzz (Of ook wel Len De Wit)! Thank you voor de schema’s ! Dankzij deze personal coaching hoef ik enkel te vertellen wanneer ik wel of niet kan lopen waardoor ik zelf nergens aan moet denken. Uiteraard is het dan mijn eigen beslissing of ik zal gaan.
  • Je sociaal leven zal er zeker aan onderdoen, als je het zover laat komen. I don’t like to miss a party, inplannen dus! Heb ik ’s avonds afgesproken, dan moet ik er maar aan geloven en die ochtend vroeger uit bed voor mijn training. Wil ik op vrijdag een stapje zetten en staat er op zaterdag een lange duurloop gepland.. Dan maar iets vroeger door en een extra “nee” tegen dat glaasje wijn. Inplannen is van groots belang! (Oké ik zeg ook wel eens : zondag rust, als ik weet dat het een epic zaterdag avond wordt!)
  • Doe wat je hebt ingepland!! Van afstel komt uitstel, niet goed dus volg je schema!
  • Ga de deur uit, je zult nooit spijt hebben. Soms vragen er mensen rond mij, geniet jij echt van elke loop? Ik geniet op een manier wel van elke loop. Maar nee, ik heb er ook niet elke keer zin in. Wanneer de wekker staat om 5u30 en het nog pikdonker is wil je liever in je bed blijven liggen, wanneer je een helse dag op het werk hebt gehad wil je eigenlijk liever naar huis. But trust me. Running makes you feel better!
  • Plan ALLES in; van je sociale gebeurtenissen – klaarleggen van de sport/werk/partykledij – inplannen van het moment dat je kan kuisen tot het eigen “rust” moment.
  • Meal preps! Het is bijna een trend, maar het helpt. Ik maak altijd maaltijden voor meer dan 1 dag plus reserve voor in de vriezer. Ik heb echter wel het geluk een vriezer te hebben die even groot is als mezelf. Mijn middagmaal bereid ik ook altijd een dag op voorhand voor of even snel op het werk zelf.
  • There’s more time then you think there is. Afspreken om 20h in Antwerpen? Aangezien ik stop met werken om 18h heb ik geen tijd genoeg om overhuis te gaan, dus is dit perfect om tussen deze twee momenten even te gaan lopen. Zolang ik nadien maar ergens een douche kan nemen.

Oké en dan nu even kort hoe mijn Project X weekend verliep in combinatie met mijn training. Foto’s zeggen genoeg :

Ohja en hoe mooi is de herfst? Ga gewoon naar buiten, ook al is het je dag niet.

XXX HEALTHYFIE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s