HEALTHY TUESDAY . WINTER LUNCH 1

Nu de temperaturen serieus aan het dalen zijn, wordt het steeds moeilijker om een gezonde lekkere lunch te vinden. Vaak zijn de salades niet meer goed omdat ze ‘te weinig smaak bevatten’ of ‘te fris smaken’. Mijn winter tip is simpel maar praktisch!

Ik eet elk seizoen ’s middags wel salade, maar ook ik wordt dit ooit eens een tijdje beu. Ik wissel dan ook het vaakst af tussen volgende lunch opties : rauwkostsalade, warme groenten salade of soep. Zo nu en dan wordt er eens iets anders uitgehaald zoals een kant-en-klare wrap maar dit is wel heel uitzonderlijk.

Voor de winterdagen val ik vaak terug op de warme groenten. Deze bereid ik op voorhand in de oven zodat ze gaar zijn en achteraf makkelijk de micro in kunnen voor op het werk.

Om de groenten te kruiden gebruik ik waar mijn oog het eerst op valt. Dit gaat van standaard zout en peper tot rozemarijn, ras el hanout, kurkuma, kaneel, tijm tot gewoon eens een keertje honing. Olijfolie daar maak ik ook geen gebruik van, omdat ik het zelf niet nodig vind. Plaats de groenten ongeveer 20min in de oven op 170°C, afhankelijk van hoe sterk je oven is.

De hoeveelheden, daar zie ik hier niet naar. Ik vul gewoon een volledige ovenschaal met verschillende soorten. Dit is meestal een wisselende combinatie van kerstomaat, courgette,pompoen, maïs, bloemkool, champignons, paprika, asperges…Met deze schotel kom ik meestal 2 dagen toe en doe ik er op het werk nog iets van mager vlees of vis bij in combinatie met 1/4e blok (50g) feta die erover smelt.

Uiteindelijk is dit het resultaat :

img_6707.jpg

Ik heb er ook voor gekozen om de HEALTHY TUESDAY niet wekelijks maar 2- wekelijks te schrijven. Op mijn blogs over “road to my first marathon” staat momenteel nog geen planning, al dat het tot nu toe wekelijks is gebeurd. Door de healthy tuesday 2-wekelijkse te maken wil ik vermijden elke week “hetzelfde liedje” te hebben. Mijn loopblogs zullen sporadisch ertussen verschijnen samen met andere onderwerpen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s