ROAD TO MY FIRST MARATHON NO. 4

We zitten al aan week 11 van de trainingen, deze week een “rustigere” week na de halve marathon. Is het “nog maar” een week geleden dat ik die halve marathon liep ( denk ik terwijl ik een mail van coach Len krjg) ? De tijd gaat snel, maar ondertussen gebeurd er ook zoveel dat het zo ver weg lijkt.

Na de halve marathon zijn wij met een groepje vrienden tot de vroege uurtjes een stapje gaan zetten. Laat me zeggen dat ik ZEER blij was om rond half 6 in de ochtend mijn bed te zien, ik was doodmoe na de toch wel lange dag.

Waar bestond mijn volgende trainingsweek uit?

Deze week bestaat deels uit recupereren, wat voor sommige toch ook als een intensieve week zal lijken. Hieronder wat meer :

  • Maandag (twee dagen na de halve marathon), 5KM loopband en een uurtje spinning;
  • Dinsdag rust;
  • Woensdag 12 KM HSZ training;
  • Donderdag rust, maar ging ik toch wel even het uurtje spinning meenemen;
  • Vrijdag 8KM (wat er 10 werden oeps) HSZ training
  • Zaterdag rust;
  • Zondag 12 KM HSZ training wat er slechts 8 werden wegens zware veranderingen in de weersomstandigheden vanaf KM 6. Oke, regen is echt niet erg, dat is zelfs een beetje fijn. Maar hagel die op mijn hoofd begint te snijden, niet oké! Dan maar wat vroeger richting huis. Zie hieronder het prachtige #poedelheufd

Eigenlijk beginnen mijn weken pas op donderdag, omdat ik dan telkens mijn nieuw schema krijg. Omdat de halve marathon op zaterdag viel, vond ik het wel een idee om het vanaf dat moment als een week te bekijken. Met een halve marathon achter de rug, en slechts twee keer een rust dag, vraag ik me nu al af waar ik al die tijd plots neem? Een collega zei onlangs nog dat ik “meer uren in een dag” dan haar had. I wish that was true! 😉

Zitten er meer uren in een week dan ik dacht?

Dat net gezegd, keek ik even op mijn app van Garmin die mij exact kon vertellen hoeveel uren ik nu in een week train. Ik had deze zomer het idee om ongeveer 360 min./week aan sporten vrij te maken, de week nog niet volledig voltooid zat ik al aan 612 min. Stond ik even versteld!

IMG_6434

Daarnaast gebeurde nog het volgende :

Op vrijdag na mijn loopje gezellig met 1 van de beste vriendinnen een drankje delen en even beseffen dat we al 10 jaar bevriend zijn (#friendshipgoals), op zaterdag een volgend terrasje gevolgd door de NYC MARATHON kijken (jaloezie !). De overige tijd ging naar het bezoeken van mijn ouders in combinatie met de wekelijkse kuis en opruim routine and boyfriend time.

IMG_6436.JPG

Ondertussen worden de dagen echt veel te kort, wat het niet echt makkelijker maakt om de stap naar buiten te zetten. Maar ik heb nog nooit spijt gehad van een loopje. Zie hieronder maar weer eens het bewijs van de ochtendloop op afgelopen dinsdag. Frisse neus, mooie omgeving en een warme douche achteraf. Hier doe ik het voor (nu ja, ook voor die marathon).

 

XOXO HEALTHYFIE!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s