ROAD TO MY FIRST MARATHON NO.3

In mijn derde #roadtomyfirstmarathon neem ik jullie ook mee naar mijn eerste halve marathon! Benieuwd hoe die gelopen is?

Na een week ziek op de bank te liggen, had ik het echt wel gehad! Mijn eerste loopje stond weer gepland op donderdag 19 oktober met nog maar 9 dagen tot mijn eerste halve marathon. De 7KM die ik liep waren zo zwaar.. de vermoeidheid in mijn benen was te voelen en de zekerheid over de halve marathon zakte me even in de schoenen.

Maar niet zeuren, morgen is er nog een dag. Die dag liep ik samen met een groepje vrienden de 9KM Night Run in het Rivierenhof. Aparte sfeer zo allemaal lichtjes al huppelend door het bos. Zeer leuk en ook ineens super trots op het vriendinnetje onderaan op de foto!

IMG_6198

Verder bestond mijn week nog op enkele HSZ trainingen van 12, 14 en 8KM. Dit ging allemaal terug wat beter. Aangezien de trainingen op hartslag mij véél trager laten lopen, was ik wel benieuwd in wat voor tijd ik de halve marathon zou kunnen finishen.

28 oktober Halve Marathon van Gent : D-DAY here we go!!

Een ontbijtje (wat echt niet mijn favoriet ontbijt is) van 4 pannenkoeken met banaan en suiker (bah!). Ik ben meer een hartige eter dan een zoete, maar het moet!

IMG_6312.JPG

Aangekomen aan de start besloot ik mij bij de pacer van 2u10 te zetten. Ik heb nog nooit in de buurt van een pacer proberen te blijven lopen, maar het was het proberen waard!

De hele 18KM gingen zo vlot, té vlot dat ik zelf zonder muziek bleef lopen. Rond dat punt kwam ik ook nog een bekend gezicht tegen van de looptrainingen op woensdag, altijd leuk 🙂 De laatste 3KM moest ik echt even stoppen om iets te eten en te drinken, wat dus wou zeggen dat het ballonnetje met de pacer verder uit mijn zicht ging. Het waren nog 3KM tot de finish, dit kan ik wel alleen toch?? Muziek in en gaan! Uiteindelijk waren dit wel echt de langste kilometers maar ik haalde mijn energie uit mensen die het rond mij zwaar hadden. Ik had het niet makkelijk, maar niet zo zwaar als hen. Elke keer als ik iemand zag wandelen gaf ik een schouder klopje om er zo zelf ook energie uit te persen.

IMG_6350Processed with VSCO with c1 preset

Op ongeveer 200M van de finish stonden mijn ouders. BLIJ !! Dit wil zeggen dat het nu echt bijna gedaan is. Deze laatste meters waren kippenvel en een krop in de keel. Ik heb het gewoon gehaald!! Ik vergat mijn Garmin af te zetten en op 2u11 besefte ik dat de tijd hierop nog aan het lopen was. Momenteel schat ik mijn tijd rond 2u09 waar ik meer dan gelukkig mee ben.

Ik had geen pijn, heb het maar even moeilijk gehad en ben ontzettend trots. Dit smaakt naar meer!

I FUCKING DID IT!

 

Een gedachte over “ROAD TO MY FIRST MARATHON NO.3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s