ROAD TO MY FIRST MARATHON NR.02

“Ik ga het proberen is een excuus om te falen, je doet iets of je doet het niet”. Een binnenkomende quote van Juliën Hagen (fysiotherapeut) tijdens het lezen van “Ik heb geen zin” geschreven door Annemerel De Jongh. Met deze sterke quote start ik graag mijn tweede post over mijn #roadtomyfirstmarathon.

Wanneer ik op vrijdagavond net 17KM had gelopen en er op de planning eigenlijk een drankje delen stond met één van de beste vriendinnen, kreeg ik een bericht dat ze ziek naar bed moest. Jammer!! Maar eigenlijk nog niet ZO erg, wanneer ik thuis kwam waren mijn benen vrij gelukkig om neer te ploffen in de zetel.

Ik nam het boek van Annemerel De Jongh er bij en enkele pagina’s verder kwam ik die (voor mij toch wel zeer) motiverende zin tegen. “Ik ga het proberen is een excuus om te falen, je doet iets of je doet het niet”. Natuurlijk zijn er altijd zaken waar je op voorhand geen rekening mee kan houden zoals eventuele blessures. Maar buiten dat, probeer je zo hard je kan.

Ondertussen zit ik aan week 8 (!!) van mijn loopschema en voel ik me gemotiveerder dan ooit. Wie loopt er nu ook op een vrijdag avond na zijn werk 17KM? Hoor ik wel vaker in mijn omgeving. Maar het moet, ik heb een doel en dat wil ik zo goed mogelijk bereiken. Ik wil in April super fit en sterk aan de start staan om zo goed mogelijk van mijn eerste marathon te kunnen genieten. Vandaar ook dat ik de keuze heb gemaakt om zo vroeg te beginnen met trainen. Ik wil geen blessures maken (hopelijk komen die ook niet..), en ik wil er van GENIETEN.

Even kort over het verloop van de trainingen, omdat ik laat ben begonnen met het schrijven van “road to my first marathon”. Het begon met die inspanningstest. De dag ervoor had ik er al een groepstraining bij “Sportclub het eiland” erop zitten en Coach Len vroeg nog of die test de dag erna niet teveel ging zijn, “maar nee dat lukt wel!” antwoord ik vast beraden. De dag erop had ik tegen de namiddag toch wat minder praat, ik voelde de verzuring opkomen, maar afzeggen zit er voor mij niet in! Mijn test was “Ok” maar ik liep te lang aan een te hoge intensiteit. Mijn basis moest breder worden. Maar hoe dan?

Vrijdag 25 augustus : START hartslag zone trainingen

Training 1 liep niet zoals verwacht. Ik moest nuchter 8KM doen op mijn laagste hartslagzone. Euh wat is dit? Wandelen? Dit ging niet goed! Oké andere aanpak, die laagste zone laten we vallen en gaan even voor de tweede zone.. Dit ging al een pak beter. Maar ik was het zeker niet gewoon om 1u26 (!!!!) over 10KM te doen..

Op 18 september liep ik de 10KM haven run mee. Wauw, wat ging dit vlot!! Ik had mij tijdens het lopen nog nooit zo goed gevoeld. Ik was (nu al?) in topconditie naar mijn gevoel. De trainingen begonnen te werken!

Aangekomen aan week 8 (die wegens een serieuze buikgriep niet volgens plan liep). De week bestond onder andere uit 2 keer 16km lopen. In juni mocht ik er nog niet aan denken om dit in 1 week te lopen wegens overal pijn.. Maar het schema werkt, het helpt en ik hou me er tot nu toe zo goed mogelijk aan

Ik wil namelijk niet gewoon “proberen”.

xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s