COURGETTE LASAGNE

Het is al een tijdje geleden dat ik een recept heb gepost, mijn recepten lijst is ook totaal niet groot. Deze keer een recept voor de al lang gekende “courgette lasagne”, maar dan ook zonder vlees. Geen volledig vegetarisch alternatief, maar daar heb ik het ook niet voor gedaan.

Omdat ik een vrij eentonige eter ben, is het soms lastig om hier een recept te posten. Ik kan dagen, weken en zelfs maanden doorgaan met hetzelfde ontbijt, tussendoortje en saladecombinatie. Dit doe ik enerzijds omdat het gewoon makkelijk is en anderzijds omdat het weinig tijd in beslag neemt. De “specialere” maaltijden hou ik graag voor etentjes voor vriendinnen of familie.

Wanneer ik inspiratie nodig heb, ga ik gewoon online wat random op zoek naar gerechten. Vaak zoek ik niet echt gericht en zoek ik gewoon op enkele trefwoorden. Het volgen van een recept doe ik ook nooit volgens de regels, oeps 🙂

3 courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 rode paprika
500 ml tomaten passata
2 bollen mozzarella
2 tl Provençaalse kruiden
Knoflookolie
Peper en zout
Olijfolie

Om te beginnen start ik steeds met de saus. Zorg dat de ui en het knoflook goudgeel gebakken worden en voeg hierna de paprika en aubergine toe. Na enkele minuten mag de tomaten passata en mozzarella in stukjes gesneden erbij. Kruid vervolgens af naar gevoel en laat het een tijdje koken tot de groenten naar uw smaak op gaar zijn.

Vervolgens snij ik de courgette zo fijn mogelijk en doe er wat peper en zout op. Deze gaan nog even in de pan of tussen het croque-monsieur machine. Het vullen van de ovenschotel start ik met de tomatensaus, vervolgens een laagje courgette. Dit bouw je op tot de ingrediënten op zijn. Je kan tenslotte de schotel nog afwerken met wat parmezaanse kaas, indien gewenst. Plaats de schotel 15 min. op 180° in de oven.

Eet smakelijk !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s