10 MILES MALLE

Het is al weer een tijdje geleden dat ik de 10 miles van malle mee liep. Even een kort raceverslag! Lees je mee?

Op zondag 21 mei liep ik de 10 miles van malle mee, waar ik eigenlijk sneller wou lopen dan in Antwerpen kwam het tegenovergestelde naar boven. Net zoals mijn vorige (en allereerste!) 10 miles wou ik graag het parcours verdelen over 5km stukken. Dit was in malle vrij simpel, aangezien we ongeveer 3 rondjes moesten doen van iets meer dan 5km.

Weer een lading aan koolhydraten binnen onder de vorm van pasta met smeerkaas en kip stond ik aan de start met twee loop vriendinnen. Romina, liep eerder al de marathon van Antwerpen (!!!) en Anne-Marie liep haar langste afstand een week voordien samen met mij, 12 km. Bij de start had ik er zeer veel zin in. Ze hadden namelijk een zeer warme dag voorspelt, maar dit viel uiteindelijk goed mee. Een groot voordeel was ook dat we meestal onder de bomen liepen, wat het wel een gezellig parcours maakte.

De eerste 5km verliepen goed en ik besloot om in de buurt van Romina te blijven lopen. Haar tempo zat me goed. Het andere loopvriendinnetje daarentegen ging er met een tempo vandoor, wow! Chapeau 😉

Ons eerste rondje liep op zijn einde ongeveer iets voorbij km 5, waar we dus terug de start passeerden en opnieuw water kregen (er was om de ongeveer 2,5km water voorzien – TOP – ). Bij het passeren van de waterpost kregen mijn darmen het lastig. Ik zag links een wc staan en dacht ‘nee, doorgaan! dat is tijd verliezen’. Uiteindelijk na ongeveer 10 meter toch maar terug gelopen aangezien ik het niet veel verder zou trekken. Kom je daar aan, GEEN WC PAPIER “oh yaay”. Ik roep uit mijn kotje of er iemand zakdoekjes bij heeft en die kreeg ik ook meteen onder de deur geschoven. Beetje aan het balen besloot ik er terug voor te gaan.

Na ongeveer 45min lopen kwamen de mannen ons al inhalen, voor een tweede keer dan al of ehh?? Ik begreep het niet zo goed. Wel een leuk gevoel ze allemaal zo voorbij zien spurten, wat een snelheid!

Rond kilometer 10 zag ik dan voor de eerste keer mijn ouders staan. YES ze zijn er geraakt en hebben me bovendien gevonden! Altijd leuk zo supporters langs de weg. Twee kilometer later besloten de darmen weer lastig te gaan doen. Elk blaadje aan de boom bekeek ik als een alternatief om ergens naar het toilet te kunnen gaan, maar de bossen waren vrij open. Trager lopen dan maar, zelfs even gewandeld. Elk huis dat ik vanaf dat punt passeerde bedacht ik tot mezelf om te stoppen en hun toilet te gaan gebruiken..

Uiteindelijk was ik na 1u42 en enkele seconden aan de finish. Direct liep ik  weer het toilet heen, wat een gedoe seg! Mijn grootste vrees voor de 10 miles van Antwerpen kwam dus uit bij de 10 miles van Malle. Geen PR, achja maakt ook niet uit. I was still beating everyone on the couch!! 🙂

NEXT UP : 25KM Breweries Marathon. Met een klein hartje zal ik hopelijk daar aan de start staan. Mijn rechter bovenbeen wilt de laatste tijd NIET mee en na de 17km training afgelopen week mijn knie ook niet meer. Ik zal zien wat mijn lichaam tegen dan te zeggen heeft. Ergens hoop ik nog een moment te vinden om toch eens die 20KM te doen voor de start.

Wish me luck!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s