Reuzenloop 12 KM

14/05/2017 liep ik de reuzenloop in Borgerhout. Het parcours bestond uit 3 keer een rondje van 4 KM. Hoe ik het heb ervaren? Dat lees je hier!

Ja hoor, weer lekker vroeg wakker. Genoeg tijd om toch nog de nodige koolhydraten binnen te nemen, want hé 12 KM is toch niet niks. Ik stond op met het zonnetje en dacht “Aaaaah zo zalig”, want ze hadden regen voorspelt. Wel blijkt nu dat het redelijk warm is. Direct een berichtje van Anne Marie (die de loopwedstrijd samen met mij ging doen). Het ging als volgt : “Lange broek? Halflange broek? Korte broek? Wat voor weer is dit eigenlijk??? Het wordt een last minute beslissing!!”. En Ja hoor, toen ik naar haar vertrok kwamen de eerste regendruppels. Ik besloot dus met een lange broek te vertrekken en samen namen we de fiets tot aan het Terloplein.

Eenmaal ons borstnummer opgehaald beseften we dat we toch wel wat vroeg waren, namelijk nog 1uur wachten. Ons op een bankje gezet, wat gekletst, water gedronken, een dextrose ingenomen, snel nog even plassen, de zak afgeven en hupla het is weer 15u00.

We gaan samen met de andere lopers naar de start. Anne Marie wat zenuwachtig aangezien ze dit aantal kilometers nog nooit heeft gelopen, bij mij kwamen de zenuwen toch ook weer naar boven. Knalschot gaat en GAAAAAN!!

We moesten dus 3 keer een ronde doen van 4km. Dit klinkt simpel, maar ooh.. wat hadden we het zwaar. De eerste ronde verliep vlot, de kelder van het Trix Centrum door waar allerlei lichtjes en wat muziek waren, en dan was de eerste drankpost daar, THANK GOD!! Want wat was het warm!!! De zon heeft naar mijn weten de volledige 12km geschenen en mijn hoofd begon op te warmen. Mijn zweetbandje af doen deed al veel, maar ik koelde niet af.

Op kilometer 6 liet Anne Marie mij weten dat ze het zwaar had. “Ja ik heb het ook zwaar, komaaan! zei ik (met de enige kracht die ik toen had)”. Maar 3 kilometer later had ik het te pakken.. De eerste kilometer na de tweede ronde. Man man.. Mijn maag begon te keren en ik geraakte niet meer vooruit. In de verte zie ik een vuilbak. Zou ik? Zo misselijk!! Zon ga a.u.b. weg!!!

IMG_2443

Ze ziet dat ik het moeilijk krijg en vraagt ” krampke??” nee nee.. misselijk!!!! “Loop dan wat trager!” roept ze.. Oke, tegen mijn wil in begin ik trager te lopen.. misselijkheid gaat voorbij.. Ik zie ze ongeveer een 30 sec. voor mij lopen.. Blijft gaan! kei goed! Ik blijf struggelen tot de finish. Op kilometer 11 komt er een jongeman naast mij lopen..”Zwaar hé in die zon!!” Ik zeg “Ja man NIET TE DOEN!!”, hij neemt zijn tempo terug op en ik blijf wat na-strompelen tegen 9km per uur. Wat is dat traag voor mijn doen.. PFF. Weer wat water YES!!! Aannemen, over mijn hoofd kappen en GAAN!!

En ja, daar was hij dan. DE FINISH. 1:11:09, ik had liever iets sneller gelopen, maar achteraf gezien zat ik op hetzelfde tempo van de 10 MILES en heb ik het mentaal véél zwaarder gehad. Tevreden dus. Nu beentjes omhoog want op 21/05/2017 loop ik met twee vriendinnen & haar vriend (die we zeker niet kunnen bijhouden 😀 ) de 10 miles van Malle.

FullSizeRender-1

PS ; zon, blijf even weg dan. Ik heb je niet lief als ik loop 😉

xxx

Een gedachte over “Reuzenloop 12 KM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s