10 MILES

Het het is ondertussen  al meer dan 24 uur geleden dat mijn 10 miles avontuur op zijn einde is gelopen. Hoe ik mijn eerste loopwedstrijd heb ervaren dat deel ik graag met jullie mee. Niet alleen om de ervaring zelf nog eens terug te kunnen lezen, maar vooral om het even van me af te schrijven. Lee(f)s je mee?

22 APRIL

De dag voor D-day zat ik met ongelofelijk veel stress, een beetje niet weten waar naartoe te kruipen overdag, iedereen een berichtje sturen om dat even te melden en dan de bevestiging krijgen : ‘JE KAN DIT WEL!’. Ja tuurlijk kan ik dit wel dacht ik bij mezelf, maar ik had me ook voor de eerste keer dat ik meedoe een tijd opgelegd, binnen zijn op 1u36. Ik denk dat daar eerder de stress van kwam dan het te lopen, het uitlopen kon ik sowieso. En dan kwam nog de achterliggende gedachten van wat er allemaal mis kon gaan. Zal mijn knie het niet begeven? Ga ik ergens moeten wandelen? Zullen mijn darmen het me besparen? Allemaal gedachtes die extra stress met me mee brachten.

23 APRIL

D-DAY! De wekker laat genoeg gezet om zo voldoende slaap te hebben voor mijn eerste 16km wedstrijd, maar natuurlijk 2 uur ervoor wakker geworden. Mijn ochtend verder gezet door wat Netflix te kijken en mijn koolhydraat portie aan te vullen. Super makkelijk recept maar oh zo lekker!

  • Smeerkaas, kip, spinazie en pasta for the win!FullSizeRender.jpg

Rond 13u00 kon ik dan eindelijk vertrekken richting Linkeroever, man man wat was dat druk! Het eerste wat ik dacht ‘ik moet plassen’, tot ik de rij van 50 man zag staan, euhh.. jaa eerst mijn borstnummer ophalen dan maar! Binnen komen in de tent waar ze deze aan het verdelen waren, was een tropisch effect.. ZO WARM. Dit hadden ze net iets beter kunnen organiseren. Een hoop mensen bij elkaar zonder gestructureerde aanschuif rijen, dan maar mengen in de menigte. Ik kijk op mijn klok en ondertussen is het al 14u20, vertrekken in Wave 2 om 15u00 zat er niet meer in.

IMG_1855.JPG

Bon, borstnummer opgehaald, banaan opgegeten en dan toch maar eens op zoek naar een toilet dat wat minder aanschuif rij had. Ik besloot dit maar te zoeken opweg naar daar waar de sporttassen worden afgegeven, niets tegen gekomen. Opnieuw aanschuiven in een lange rij. Ik hoor het startschot gaan voor wave 2, ondertussen is het 15u00. De bordjes van “START” volgen en hopelijk kom ik nog een toilet tegen. En jawel, gevonden!

15u20 sta ik dan eindelijk klaar voor vertrek. Startschot gaat en GAAN, ik voelde me er helemaal klaar voor.

KM 1-6

Ik besloot alles te bekijken per 5km. De eerste kilometer was voorbij en ik dacht “wat?? nu al?”, ik was naar gevoel nog maar 1minuut aan het lopen. Aangekomen aan kilometer 2, de brug over en hop de autostrade op. Dit was een ZA-LIG gevoel, zoveel lopers voor mij toen ik de brug afliep, 11km per uur.. dit gaat vlot! De eerste tunnel komt er aan en deze gaat goed. Mijn GPS signaal valt weg, dus ik weet niet hoe snel ik ga dus probeer ik maar op gevoel het wat rustiger te doen. Tunnel uit en gaan! Hier was het toch een eindje bergop tot aan kilometer 6. Daar was de eerste drankpost, dus mocht ik mezelf ook een eerste druivensuiker nemen, oh wat ging dit onhandig om terwijl ook nog te lopen (was zeker geen zicht). Drankbeker nemen, alles er naast kappen en gaan want tunnel nr 2 (Bolivart Tunnel) kwam er aan. Hier voelde ik het toch wel even in het naar boven gaan, maar oké tempo en hartslag zitten goed dus vol goede moed naar de volgende 5km!

KM 6-11

Na de Bolivart tunnel kwam kilometer 7 al snel, hup hup richting de Gerlache Kaai. Toen ik de bocht om ging een WOW gevoel in combinatie met ‘ai-ai’ er staat hier plots een stevig windje. Ik wist dat ik rond 8.05 km terug een drankpost zou tegen komen, wow wat gaat dit snel. Moet eerlijk toegeven, de Kaaie leek lang te duren maar daar kwam ik ook de meeste supporters tegen, wat je al snel een duwtje in de rug geeft. De Kaaie af en de Sint-Paulusstraat in. Daar kwam kilometer 10 piepen, maar echt de slechtste kilometers van het parcours. Door de smallere straten t.o.v. de Autostrade en de Kaaie begon iedereen op elkaar te lopen. Een paar keer een duw gehad omdat ze me sneller wouden passeren, zelf uw ritme verliezen door dat iedereen met een verschillend tempo op elkaar komt.. verschrikkelijk! Uiteindelijk de Meir op, EINDELIJK terug wat plek! Gaan  met die banaan want daar is kilometer 11 🙂 Nog maar 4 te gaan!

KM 12-16

De Italiëlei leek echt een eitje, ik zag direct KM 12 staan en besloot even goed door te drinken zonder door te lopen. De gevreesde Waaslandtunnel lag nog maar 1 KM verderop op de loer.  Drankje op en hup hup gaan.. Daar nog even mijn tante tegen gekomen en dan was het zover, de tunnel in. Ik moet zeggen, gemakkelijk was hij niet maar ik besloot volle gas naar beneden te gaan en dan rustig bergop. Mensen beginnen te wandelen, pff dit steekt aan seg! Moet ik ook gaan wandelen? Nee nee Sofie doorzetten komaan, er is namelijk licht aan het einde van de tunnel 😉 En ja, daar was het licht! Zo blij, ik voel het zweet nu pas over mij heen druppen en krijg het even lastig. Ik zie een koppel dat ik niet ken van boven de tunnel roepen en zwaaien, zet mijn muziek af en kijk nog eens… “JAJA ,GIJ!! DOORLOPEN KOMAAN!!” Ik lach en zwaai eens en heb mijn energie terug gevonden. Nog maar 1KM en kijk eens op mijn klok, 1u32 wauw dat zit goed! De meters beginnen zich af te tellen.. 500,400,300, daar zag ik de supporters nog eens staan JAJA ik ben er !! nog 100 meter… FINISH .. ZA-LIG. (even de krop in de keel, heb ik dit echt alleen gedaan? Echt alleen altijd gaan trainen meer dan drie keer per week?) Het eerste wat ik roep is DORST, en enkele rond mij moesten lachen.

IMG_1850.JPG

FINISH

Drankje nemen, nog eentje.. wandelen wandelen blijven wandelen, de medaille nemen YES! De supporters komen er aan en direct krijg ik de melding dat mijn officiële tijd 1:34:21 is. WAUW , nooit kunnen denken. ZO TROTS op mezelf.

What will be next? Ik denk de halve marathon!

IMG_1854.JPG

ENJOY YOUR RUNS!!

xxxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s