Mijn favoriete tussendoortjes

Tijdens het begeleiden van patiënten naar het aanleren van de gezonde voeding, merk ik toch dat er vaak moeilijkheden zijn met de tussendoortjes. Waar moet men nu juist op letten en wat is de inhoud van een gezond tussendoortje? Je leest het hier!

Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk. Zolang je met de volgende hoeveelheden rekening houdt op de verpakking, ben je vertrokken! Een gezond voedingspatroon houdt dus ook in dat je verpakkingen moet gaan lezen. In’t begin lijkt dit een hele opdracht, maar eens je vertrokken bent heb je de drive al snel te pakken en pik je er zo eender wanneer uit wat het beste is voor jou!

PAY ATTENTION TO :

  • 150 kcal per portie;
  • Max. 15g vet per 100g product;
  • Min 2g vezels per 100g product;
  • Max 200g natrium per 100g product;

Hieronder nog even mijn favo tussendoortjes 🙂

  • OPTIMEL griekse stijl yoghurt 0% vet met kers

Een absolute topper! Gezond, evenwichtig en SU-PER lekker! Momenteel heb ik hem wel enkel nog maar terug gevonden in de Albert Heijn. (Ook ideaal voor na je work out)

  • 2 WASA crackers met home made guacamole & kerstomaten

Een vezelrijke cracker met de juiste vetten, wat een combo! Je kan het met nog allerlei andere varianten combineren natuurlijk.

  • Pakje rijstwafels of maïswafels

Deze vindt ik ideaal om mee te nemen als tussendoortje. Je vindt ze bijna overal verpakt per 3 rijstwafels of 4 maïswafels.

  • Potje fruit

Wie houdt er nu niet van een gezonde portie aan vitaminen? Zeker nu de zomer begint ideaal als verfrissend tussendoortje! Ook perfect te combineren met TOTAL 0% yoghurt ( te vinden in de Delhaize)

  • Royco minute soup

Ja, natuurlijk is verse soep beter en zit er véél te veel zout in deze pakjes Royco.. Maar op een koude dag wanneer er geen tijd is geweest om verse soep te maken kan dit zakje mij zeker gelukkig maken!

  • 50gram havermout

Ook weer eentje waar ik niet enkel als ontbijt van kan genieten, maar ook als tussendoortje in de winter. Dit warm papje vult goed en kan vooral bij het ontbijt gecombineerd worden met een banaan voor een goede start van de dag. Let zeker wel op met het toevoegen van noten en dergelijke. Deze zijn gezond, maar bevatten véél calorieën dus voeg ze toe met mate en niet dagelijks!

Dit zijn zowat mijn standaard tussendoortjes. Ik hou wel van eentonigheid dus kan soms dagen aan een stuk hetzelfde verkiezen, maar af en toe is een afwisseling wel eens fijn en dan grijp ik terug naar één van mijn andere standaard tussendoortjes.

Wat is jou favoriete tussendoortje? 😉

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s