Glutenvrije ovenschotel

Een tijdje terug hadden we volk over de vloer, en ik ging koken. Als er een aantal mensen komen eten, dan heb ik graag iets waar je op de moment zelf bijna geen werk meer moet insteken. Vaak gaat het hier over een tajine, stoofpot, zelfgemaakte pizza’s of in dit geval, een ovenschotel. Ik moest me wel voorzien op een gewone ovenschotel alsook een glutenvrije. Uiteindelijk vond bijna iedereen de glutenvrije nog lekkerder dan de andere 🙂

Ik wou graag dat de ovenschotels op ongeveer dezelfde manier gemaakt konden worden, om mezelf werk te besparen. De niet-glutenvrije ovenschotel bestond uit een tomatensaus met feta, tonijn, parmezaanse kaasschilfers, mascarpone en pasta. De glutenvrije schotel bestond uit dezelfde basis, alleen in combinatie met aardappel schijfjes en kippenblokjes. Uiteraard moet alles apart gemaakt worden.

Omdat ik niet echt een kookboek volg, maar deze enkel maar gebruik om inspiratie op te doen, heb ik geen exacte ingrediënten om door te geven. Het gaat er vooral over om voldoende te proeven en zo uiteindelijk zelf te kiezen van welk ingrediënt er meer of minder in moet.

Tomatensaus :

  • Tomaten & tomatenblokjes uit blik
  • feta & mascarpone
  • suiker, peper en zout
  • gebakken kippenblokjes

Je start de schotel door een laag aardappelschijfjes in combinatie met voorgegrilde courgette schijfjes op de bodem te ordenen. Vervolgens doe je er een laag van de tomatensaus op en dan weer een laag aardappel en courgette schijfjes. Dit doe je voor de volledige schotel om vervolgens af te sluiten met parmezaanse kaas schilfers. Voor de aardappel schijfjes heb ik zelf gebruik gemaakt van de voorgekookte van de supermarkt. Je kan ze zelf natuurlijk ook koken en snijden, maar dit neemt dan weer extra tijd in beslag.

FullSizeRender-10.jpg

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s