Gezonde & lekkere lunch

Het is niet altijd simpel om genoeg inspiratie te vinden voor een lekkere lunch, maar het is vooral het gebrek aan tijd dat bij veel mensen het enthousiasme ontneemt. Jammer, want het enige wat je moet doen is jezelf goed voorbereiden en vooral ook tijd maken. Lees hieronder hoe ik zelf mijn lunch lekker maak en hoe weinig tijd het eigenlijk inneemt.

Wat geen enkele diëtiste wil horen is het ‘ik heb geen tijd’ excuus. Als je dan zelf nog weet dat het een excuus is en dat durft toe te geven, dan is’t vergeven 🙂

Het belangrijkste om een lekkere lunch te bereiden is voorbereiden. Je hoeft uiteraard niet elke dag je groenten te bereiden om een salade te maken voor de volgende middag, maak gewoon in één keer 3-maal zoveel! Hieronder enkele tips!

Olijfolie beperken

Volgens de aanbevelingen mogen we per dag 1 eetlepel olijfolie per persoon hebben. Dit maakt het niet altijd simpel om twee keer per dag groenten te bereiden én ’s avonds ook nog eens een stukje vlees of vis. Ik voeg gewoon al de groentjes toe in een wokpan en giet er 1 eetlepel balsamico azijn over en vervolgens kruid ik naar smaak. Zo worden je groenten lekker op smaak gebracht en heb je geen olijfolie nodig. Het plaatsen van rauwe groenten tussen een grill- of croque machien kan er ook voor zorgen dat je hier geen olijfolie voor nodig hebt.

Courgettini

Met 2 courgettes, 2 paprika’s en dan nog enkele groenten naar keuze kom ik toe om 3 dagen mijn salade voor ’s middags te bereiden. Met een super handig machientje (te vinden op bol.com), is mijn courgette in nog geen 5 min werk verandert in lange slierten. Je kan deze slierten makkelijk gaar maken door ze 2 min. in de microgolf te plaatsen of even in de grill pan te gooien samen met de paprika’s. Afhankelijk van wat er in huis is of van welke groenten er gekookt zijn die avond, wordt het elke dag een andere salade. Soms voeg ik gekookte bloemkool toe, dan weer gestoomde asperges en als er wat meer tijd is bereid ik een butternut in de oven voor erbij.

IMG_8626

Maak het vullend door vlees- of vis

Aan de salade voeg ik dan 100-150g vlees of vis aan toe. Maak vooral gebruik van magere vlees-en vissoorten zoals kalkoen, kip, filet de sax, garnalen of scampi. Als je weet dat je als avondmaal iets met kip gaat bereiden, maak dan wat extra zodat je de komende dagen kip bij je salade kan eten. Hetzelfde geldt voor de scampi’s en andere vissoorten. In de winkel kan je bovendien makkelijk ham- of kalkoenblokjes vinden die verpakt zijn per 100g en zo kan toevoegen aan je salade!

FullSizeRender 3.jpg

Geen zin in een salade?

Het kan eens zijn dat je geen zin hebt in een salade, maar probeer dan toch groenten toe te voegen aan de maaltijd. Je kan een grote kom verse soep met twee sneetjes volkoren brood eten, of 3 snede brood belegd met mager beleg in combinatie met groenten. Zo heb je toch nog steeds een portie rauwkost binnen.

IMG_8716

Have a healthy week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s