Hummus van pompoen

Hummus, je vindt het in veel variaties terug van de gewone variatie met kikkererwten tot hummus met pompoen, noten, tonijn, artisjokken en andere groenten. Het nadeel aan het kopen van een hummus in de winkel, is dat er veel olie is aan toegevoegd. Het is supper lekker, maar het kan ook gezonder!

Na het genieten van de ‘pikante hummus’ van de Albert Heijn, begon ik mezelf af te vragen of je het zelf niet gezonder kan maken. Het is zo, bij de aankoop van een hummus in de winkel zie je de olijfolie er vaak op drijven. Het resultaat is een product dat lekker is, maar per portie van 10 gram al snel 35 kcal aanbrengt waarvan veel vetten.

Tijdens mijn middagpauze op het werk, dan maar zelf een butternut (muskuspompoen) gaan kopen om ’s avonds te bereiden. Als je op het internet naar recepten zoekt, worden er steeds kikkererwten en veel olijfolie aan toegevoegd, wat zorgt voor een hogere energie-aanbreng. Ik besloot om zelf te gaan experimenteren, want vocht hoef je niet altijd onder de vorm van olijfolie toe te voegen.

Wat ik heb gebruikt : 

 • 1 butternut;
 • 3 eetlepels magere yoghurt;
 • 70 gram erwten (zelf te koken of in blik);
 • sojasaus, zoetstof, peper & zout, ras el hanout en sambal badjak om op smaak te brengen (zelf te proeven );

Werkwijze :

 • Breng water aan de kook om je pompoen te koken;
 • Snij de niet-eetbare stukken van de pompoen af en verdeel hem in gelijke delen;
 • Voeg zout toe aan het kokend water;
 • Voeg de gelijke stukken pompoen toe aan het kokende water;
 • Prik na 10-15 min in de stukken pompoen om te voelen of ze gaar zijn;
 • Giet het water af en voeg de erwten en de yoghurt toe;
 • Mix het geheel met een staafmixer en kruid af naar smaak

Ik heb de hummus zelf gebruikt voor op toastjes als tussendoortje, of voor in een heerlijke salade. Mijn salade bestond uit gegrilde groenten (op voorhand gegrild) met hamblokjes die ik heb opgewarmd op het werk in combinatie met een zoete paprika ingesmeerd met deze hummus.

IMG_8602

Eet smakelijk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s