Bloemkoolpizza

Een pizza gemaakt van bloemkool, jaa ik had er ook mijn bedenkingen bij, maar het is echt lekker! Je moet er wel extra tijd voor uitrekenen t.o.v. dat je een kant-en-klare pizzadeeg zou moeten vervolledigen met saus en groentjes, maar het is wel gezonder 😉

Het deeg en de grote hoeveelheden aan kaas en olijfolie zorgen ervoor dat een pizza een hoge hoeveelheid aan calorieën heeft. Hieronder geef ik jullie een gezond receptje voor het maken van een lekkere pizza zonder deeg gemaakt van bloem, weinig kaas en olijfolie.

Ingrediënten voor 1 pizza
De bloemkool bodem
1/2 bloemkool
1 ei
Peper en zout

Toppings
4 el passata (voorverpakte tomatensaus)
1/4e bol mozzarella
Oregeano
Verse basilicum
Peper en zout

Bereidingswijze 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in roosjes,was en rasp ze. Gaar de bloemkool gedurende 2-5 minuten in de magnetron. Haal de bloemkool uit de micro, plaats ze in een keukenhanddoek. Laat de bloemkool vervolgens uitlekken en wring uit. Het is belangrijk dat het vocht uit de bloemkool is, anders heb je een papperig pizzadeeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat in cirkelvorm. Bak de bodem in ongeveer 12min. minuten goudbruin op 190 graden. Hou het deeg zeker goed in het oog want elke oven is anders. Haal het deeg uit de oven en giet er de tomatensaus voorzichtig met behulp van een lepel over. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en oregano. De volgende laag die je kan toevoegen is de mozzarella die je mooi kan verdelen over de pizza (hoeft echt niet volledig vol te liggen, de kaas smelt toch over elkaar). Plaats de groenten en eventueel scampi’s, kip of ham die je nog wil op de pizza. Laat hem vervolgens nog 12-15min bakken in de oven.

bloemkoolpizza

PS : de zwarte randjes rond de champignon zijn zo donker dankzij de filter, oeps.

Smakelijk en een fijn weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s