Smeuïge avocado pasta

Ja, het is een fabeltje dat pasta en andere koolhydraatproducten een dikmaker zijn. Je moet er gewoon voor zorgen dat je de juiste keuze hiervan maakt én dat je je porties doseert, net zoals bij alle andere voedingsmiddelen. Verkies steeds voor de ongeraffineerde graanproducten. Dit wil zeggen: volkoren pasta, zilvervliesrijst en bruine broodsoorten. Deze producten zijn niet bewerkt en bevatten nog steeds veel vezels en vitaminen. Met een gezonde keuze bedoel ik dat je moet kijken naar hoe het voedingsmiddel is bereid. Wanneer je op restaurant zit en je verkiest frietjes boven een gekookte aardappel, ja dan wordt dit product al snel wel een dikmaker. Als er op de menu een spaghetti alla carbonara staat dat gemaakt is met spek, kaas en eieren, dan zal deze al snel veel meer calorieën leveren dan een penne arrabriata dat gemaakt is met een tomatensaus. Een gezonde portie deegwaren of rijst en andere graanproducten is ongeveer een 60g ongekookt. Hou jezelf aan deze aanbevelingen en je zal van deze producten zeker niet dik worden.

Zelf heb ik dit weekend een pasta gemaakt met een saus op basis van avocado. Ik moet zeggen, het was een succes! Vaak eten mensen avocado niet omdat deze te veel calorieën zou bevatten. Zoals ik al eens eerder vermeld heb in mijn posts, zijn niet enkel de calorieën van belang, maar ook welke voedingsstoffen voor deze calorieën zorgen. Een avocado bevat veel vetten, maar dit zijn voornamelijk de gezonde vetten, namelijk de enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zorgen ervoor dat je slechte cholesterolgehalte (LDL-cholesterol) wordt verlaagd, en je goede cholesterolgehalte (HDL-cholesterol) wordt verhoogt. Daarnaast bevat een avocado veel vitamines (B,K,E), vezels en essentiële eiwitten. Een advocado is dus wel degelijk gezond!

1b364cd852d7166b08d6c05ed03cb20fIngrediënten voor 4 personen :

Groenten

 • 2 rijpe advocado’s
 • verse basillicum
 • blik maïskorrels van 300g
 • kerstomaten

Specerijen

  • 3 limoenen
  • curry kruiden
  • pili pili kruiden
  • peper en zout

Deegwaren

 • 250g ongekookte pasta

Bereidingswijze

 1. Zet een pot water aan de kook;
 2. Pel de rijpe advocado’s en doe ze in de blender;
 3. Voeg de limoenen toe en mix het geheel;
 4. Kruid op smaak met de curry, pili pili kruiden, peper en zout;
 5. Als je water kookt, giet je de pasta hierin en kook je ze gaar volgens de bereidingstijd op de verpakking;
 6. Giet de pasta af en voeg de advocado mix eraan toe;
 7. Was de maïs en de tomaten en voeg ze aan de pasta toe;
 8. Smakelijk!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s