Een gezonde winkelkar

Het is vaak zo moeilijk om voorbij de chips te wandelen, zonder deze in onze winkelkar te leggen. Vaak nemen we te veel producten mee naar huis die we eigenlijk niet nodig hebben. En omdat ze dan toch in onze kast liggen, eet je ze maar op. Dat ene snoepje kan toch geen kwaad, of dat ene glas frisdrank zal het toch niet maken… eigenlijk wél. Het zijn deze kleine tussendoortjes die vaak de boosdoener zijn. Zelf merk ik dat personen vaak wel gezond proberen te eten, maar dat ze die tussendoortjes toch niet kunnen laten. Daarnaast is het ook duidelijk dat de meerderheid een veel te grote portie als avondmaal neemt.

Tips voor gezond je inkopen te kunnen doen

  • Ga nooit met honger naar de winkel. Je maakt dan vaak foute keuzes omdat je op dit moment overal zin in hebt.
  • Maak een duidelijk boodschappenlijstje en hou jezelf hieraan.
  • Ga niet naar de frisdrank en snoeprekken, zo geraak je ook niet in de verleiding.
  • De diepvries staat niet gelijk aan ijs en pizza. Je kan hier ook makkelijk groenten en fruit kopen voor het jezelf makkelijker te maken. Je kan het diepvriesfruit gebruiken voor een smoothie te maken of in je yoghurt te doen en van de diepvriesgroenten maak je zo een verse soep!
  • Wees niet bang om geld uit te geven aan verse groenten en fruit. Het lijkt soms dat deze duurder zijn, maar als je je dozen met snoep vervangt door de gezonde tussendoortjes dan zul je al snel merken dat dit niet zo is. De goedkoopste producten zijn vaak ook het ongezondst door de hoge hoeveelheid aan vetten en suikers.
  • Ga meteen naar de kassa wanneer je alles hebt, zo kun je niet beginnen twijfelen om toch maar die doos van je favoriete koeken mee te nemen.
  • Koop je groenten en fruit op de plaatselijke markt, dit is vaak goedkoper dan in de winkel plus je geniet van een toffe sfeer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVia Nutrinews (voedingsmagazine) heb ik een handig boodschappenlijstje gevonden dat werkt volgens de voedingsdriehoek. Er wordt steeds vermeld hoeveel je van elke groep nodig hebt per dag, en je kan dan zelf invullen hoeveel je van dit voedingsmiddel mee naar huis moet nemen. Het boodschappenlijstje is zeker het proberen waard en vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s