Goeiemorgend en smakelijk

Een lekker ontbijt, het perfecte begin van een nieuwe dag..

Vaak slaan mensen het ontbijt over omdat ze geen tijd hebben of erger nog, omdat ze denken dat dit zal helpen om te vermageren. Dit idee is absoluut niet waar! Een goed ontbijt zal ervoor zorgen dat je in de voormiddag minder drang hebt om te gaan snoepen, bij de volgende maaltijd minder honger zult hebben en je vervolgens niet zult overeten. Als je niet ontbijt, gebeurd er dus het tegenovergestelde, je hebt wél zin om te snoepen en je zal je bij de volgende maaltijd wél kunnen overeten. Uiteindelijk zal je dus meer calorieën binnen hebben dan wanneer je een gezond ontbijt zou nuttigen.

Een gezond ontbijt is een bron van complexe koolhydraten en levert slechts een beetje vet. Verder bevat het ontbijt een combinatie van eiwitten en ook wat enkelvoudige koolhydraten. Deze combinatie zorgt ervoor dat we snel energie hebben na onze nachtrust (suikers) en tegelijk voldoende energie hebben om de voormiddag (complexe koolhydraten en eiwitten) door te komen. Wat ik vandaag heb gegeten als ontbijt? Een lekkere havermoutpannenkoek met verse aardbeiencoulis, HEERLIJK!

  • 50g havermout;
  • Halfvolle melk toevoegen totdat je een smeuïge massa hebt;
  • De pan verhitten;
  • 1 eetlepel olijfolie of vloeibare bakmargarine (Bertolli,Solo,Becel…) in de pan gieten;
  • De smeuïge massa in de pan gieten met de hulp van een lepel (het is namelijk niet zo smeuïg als normale pannenkoekdeeg) en even laten bakken langs beide kanten;

image2

Ik heb verse aardbeien laten smelten in de microgolf (kan ook in een pannetje op een zeer laag vuur met weinig water) en deze over mijn pannenkoek gegoten, zo heb je toch een zoete smaak zonder gebruik te maken van toegevoegde suikers! Je kan het zelf natuurlijk eten met het fruit dat je zelf graag eet, bon appétit 🙂image1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s