30 kg lichter

Ik kan het niet, ik wil het niet, ik heb de tijd niet, bla bla bla…

Het idee om af te vallen d.m.v. een operatieve ingreep wordt door de mensen vaak te snel overwogen. Ze zijn de moed verloren om nog een dieet aan te gaan en denken dat er geen andere oplossing meer is. Andere personen hebben het dan weer helemaal niet geprobeerd om op een gezonde manier af te vallen, en nemen meteen de simpele weg. Het is wel belangrijk om over deze keuze goed na te denken. Spreek er eens over met je dokter en diëtiste want er zijn namelijk veel nadelige gevolgen aan verbonden.Indien je je voeding na zo’n operatie niet gaat aanpassen, zal je zelf klachten krijgen zoals misselijkheid en braken. Wanneer je hierna nog voort je oude eetgewoontes blijft behouden, dan zal je terug bijkomen. Deze operaties zijn dus geen wondermiddel en je moet er achteraf zelf ook moeite voor doen om je gewicht te behouden!

Niet kunnen, niet willen, te weinig tijd, de kinderen, ja maar,… allemaal excuses die worden gebruikt om te zeggen dat je eigenlijk geen moeite wilt doen om af te vallen. Wel, ik heb het levende bewijs dat afvallen echt niet zoveel tijd en moeite kost als dat iedereen denkt, maar dat je gewoon op karakter kan werken. Dit levende bewijs zal ik even aan jullie voorstellen, la mama :

IMG_2138

Zelf heeft ze heel haar leven op haar eten moeten letten, totdat ze het zoals velen onder ons ‘kotsmuug’ was. Ze heeft het dan ook zo goed als opgegeven om altijd op haar eten te letten, en ze vond dat ze wel van het leven mocht beginnen profiteren. Natuurlijk mag dat! Maar van het leven genieten kan je ook op een gezonde manier doen, zonder in een levensbedreigende gewichtstoestand terecht te komen. Toen ze op een nacht zichzelf absoluut niet goed voelde en naar de dokter ging, werd haar bloed getrokken. Uiteindelijk bleek dat de suikers in haar bloed veel te hoog waren en ze hiervoor medicatie moest beginnen nemen. Als je voor je suikergehalte medicatie moet nemen en niets aan je gewicht verandert, is de kans groot dat je na enkele maanden insuline zult moeten beginnen inspuiten. Dit zag ze absoluut niet zitten en er ging een belletje rinkelen, er moet iets gebeuren! Ze is dan ook niet bij de pakken blijven zitten.

IMG_4934

Ze is aan een gezonde voeding begonnen. Haar ontbijt bestond en bestaat nog steeds uit 50g havermout klaargemaakt in de micro met water en een beetje zoetstof achteraf. Als tussendoortje verkoos ze steeds voor gezonde tussendoortjes zoals fruit, ongesuikerde yoghurt, rijstwafels, cracotten, noten en dergelijke. Het middagmaal was een kom soep met 2 sneden bruin brood of een verse salade waar je zelf de hoeveelheid dressing onder doet. Als avondmaal at ze gekookte groenten zonder saus en de koolhydraten werden afgewogen. Het was zeker niet altijd even simpel om deze maanden geen snoepjes te eten, een glaasje wijn te drinken of dat ene lekkere dessert op een familiefeestje te laten staan. Naast deze gezonde voeding ging ze elke dag 30min. wandelen. Ondertussen zijn we 2 jaar later, 30kg lichter en is haar gewicht nog steeds stabiel. Dit is wat je kan bereiken als je doorzet, denk dus meer dan twee keer na om je lichaam te laten opereren, het kan ook anders.

PS : nog eens een dikke proficiat mama 😉

Een gedachte over “30 kg lichter

  1. Maria Joosens zegt:

    Al de moeite om af te vallen bleek eigenlijk nog mee te vallen, vooral even nadenken over wat je in je mond steekt. Vooral ook de koolhydraten afwegen want een portie schatten is meestal fout. En nooit denken ‘ach, dit extraatje kan zeker geen kwaad’ want het zijn VOORAL de kleintjes die tellen! Met de goede raad van Sofie wordt jullie dieet zeker een succes 😼

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s